Så meget sommerhus får du for 500.000 kroner

Foto: Boligsiden.

En halv million kroner kan sagtens købe dig et sommerhus. Ikke alle steder i landet får du dog lige meget for pengene. Størrelsen svinger mellem 11 og 87 kvadratmeter, viser tal fra Boligsiden.dk.

Med en halv million kroner i hånden kan du vælge mellem knap 900 sommerhuse på Boligsiden.dk. De er placeret over hele landet og dækker både regulære sommerhuse, kolonihavehuse og enkelte timeshareboliger. Men de svingende kvadratmeterpriser gør, at du nogle steder i landet får langt mere for pengene end andre.

”Det vil måske overaske nogen, at det er i to af Københavns omegnskommuner, hvor du p.t. får mest for pengene, når du køber sommerhus. I Albertslund kan du med de nuværende udbudspriser få 87 kvadratmeter for den halve million og i Rødovre 59 kvadratmeter”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

I Rudersdal kommune skal du ikke gøre dig håb om mere end 11 kvadratmeter, så selv den mindste familie må forvente at skulle bruge noget mere end en halv million for at få et sommerhus i passende størrelse her i kommunen.

Her får du mest for pengene

Skal du have noget ud af din halve million, og er kolonihaverne i Rødovre og Albertslund ikke noget for dig, kan du vende blikket mod Brønderslev og Morsø i Nordjylland, Sorø og Køge på Sjælland og øerne Ærø og Langeland. Her får du i gennemsnit minimum 46 kvadratmeter for dine 500.000 kroner. Og selvom det ikke lyder af meget, hvis der var tale om en helårsbolig, er det ganske pænt for et fritidshus.

”De små sommerhuse er populære og bliver solgt hurtigst. Formodentlig også fordi de er billigere. Der er i øjeblikket knap 800 sommerhuse til salg, der er mindre end 46 kvadratmeter, og især for parrene uden børn kan de være helt perfekte”, siger Birgit Daetz.

Mindst for pengene i Nordsjælland, Øst- og Midtjylland

Vil du have et sommerhus på mere end 25 kvadratmeter, skal du ikke bruge meget tid på at lede i kommunerne ved hverken den nordsjællandske eller den østjyske kyst. Sammen med enkelt andre kommuner, er det her, du får mindst for pengene.

Se på kortet, hvor mange kvadratmeter sommerhus, du kan forvente at få for 500.000 kroner.

Find mere om