Så meget koster standardlejligheden

Foto: Boligsiden

En helt almindelig lejlighed i Danmark koster netop nu 1,5 millioner kroner i gennemsnit, viser tal fra Boligsiden.dk. Prisudsvingene begrænser sig til en halv million over og under gennemsnittet.

Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at den gennemsnitlige lejlighed på 80 kvadratmeter netop nu koster knap halvanden million, helt præcist 1.480.738 kr.

Københavnerne skal i gennemsnit slippe en halv million ekstra og i Region Sjælland slipper man en halv million billigere.

Fancy Frederiksberg

Frederiksberg topper listen med priser på gennemsnitligt 2,4 millioner for de 80 kvadratmeter.

”Frederiksberg er et af de mest eksklusive kvarterer i Danmark. Der er mange liebhaverboliger, der er med til at trække gennemsnitspriserne op”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Netop nu er der knap 300 ejerlejligheder til salg på Frederiksberg, hvor priserne starter ved 775.000 kr. for lejligheder, der er markant mindre end de 80 kvadratmeter i størrelsen.

Slagtilbud i Slagelse

Slagelse kommune har de billigste standardlejligheder med gennemsnitspirser på knap 690.000 kr. for de 80 kvadratmeter. Netop nu byder kommunen på godt 100 ejerlejligheder til salg og priser fra 245.000 kr.

Spar penge med lidt kommune-snilde

Er du fleksibel i forhold til, hvor du vil bo? Kig på kortet herunder og se, om der er noget at spare ved at rykke til nabokommunen. I Nordsjælland kan det betale sig at vende blikket mod Fredensborg kommune, hvis man er på lejlighedsjagt. Det er den eneste kommune nord for Kalundborg, hvor priserne for standardlejligheden ligger under 980.000 kr.

Vælger du Kalundborg kommune frem for naboen Holbæk, kan du få standardlejligheden til halv pris. Og du sparer endnu mere ved at se på lejligheder i Fredericia frem for Middelfart: Her er der over en million i forskel.

Find mere om