Så meget koster sommerhuset i skovkanten

Foto: Boligsiden

Drømmer du om en idyllisk oase tæt på skoven? Det behøver ikke at koste en bondegård.

Er alt du drømmer om et sommerhus i kanten af skoven? En fredelig oase, hvor dådyrene kommer på besøg i haven, og fuglelivet er rigt? Så kan du glæde dig over, at dine skovdrømme kan opfyldes, uden det koster ekstra. Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at det ikke har betydning for prisen, at sommerhuset ligger i skovkanten.

Huset ved skoven koster ikke ekstra

Kigger man på kvadratmeterpriserne, ændrer de sig ikke synderligt, om du har sommerhus under 100 meter fra skoven, eller om der er over 500 meter. Prisen ændrer sig med under 1.000 kr. pr. kvadratmeter, og huse i afstanden 100-200 meter fra skoven ligger statistisk lidt over priserne på sommerhusene, der ligger under 100 meter fra skoven.

Gennemsnitligt koster sommerhuset i skovkanten 16.990 kr. pr. kvadratmeter, mens kvadratmeterprisen ligger på 16.867 kr., hvis man er mere end 500 meter fra skoven.

Sø og vand koster kassen

Billedet er ganske anderledes, hvis det ikke er skoven, der trækker, men vandet. Vil du have sommerhus i vandkanten, skal du forberede dig på at betale ganske meget ekstra.

”Jo længere, du kommer fra vandet, desto billigere bliver sommerhusene – det gælder både afstand til sø og til kysten. Sommerhusene i vandkanten er ikke overraskende markant dyrere end sommerhusene længere inde i landet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk. ”Derfor er det også interessant at se, at skoven slet ikke har samme betydning for prisen”, fortsætter Birgit Daetz.

Natur til discountpris

Er det vigtigt for dig, at bo helt tæt på naturen, er skoven det klart mest økonomiske valg. Hvor du betaler knap 17.000 kr. pr. kvadratmeter for at have sommerhus i skovkanten, betaler du knap 31.000 kr. for at bo i strandkanten, og hele 39.000 kr. pr. kvadratmeter for en sommerresidens på søbredden.

Find mere om