Så mange villaer kan dronningen få for Amalienborg

Foto: Bente Jønsson, Pixabay.

Et salg af Amalienborg til den offentlige vurdering vil indbringe nok til at købe 1.429 villaer i Danmark, viser en spøgefuld udregning fra Boligsiden.dk

Kunne man forestille sig, at Staten en dag satte Amalienborg til salg? Nok ikke lige med det samme. Men skulle det ske, vil hele molevitten indbringe den nettet sum af 476 millioner kroner, hvis man tager SKATs ejendomsvurderinger af de fire matrikler på Amalienborg Slotsplads for gode varer.

For den sum penge kan man netop nu erhverve sig hele 1.429 af de villaer, der er til salg netop nu, hvis man vel at mærke starter i den billige ende og er villig til at købe villaer over hele landet.

”Det er naturligvis et fiktivt regnestykke i spøg og skæmt-afdelingen. Vi kan ikke sige noget om, hvad Amalienborg konkret kan sælges til – men man kunne forestille sig, at det nok var noget mere end de 476 millioner. Men går man med på spøgen, er det ganske vist, at har man 476 millioner kroner på hånden, så rækker de til de 1.429 billigste villaer på boligmarkedet netop nu”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, med et smil.

Kan købe hele Frederiksberg

Hvis man forestiller sig, at Dronningen og hele Familien Rex skal blive boende Københavns Kommune, så rækker de 476 millioner kun til 167 villaer.

Bliver kongefamilien inspireret til at bo på Frederiksberg, kan det blot blive til 39 villaer, men det er udelukkende fordi, der ikke er flere end 39 villaer til salg. Dronningen kan med andre ord gøre rent bord og rydde hele Frederiksbergs villamarked, og så er der endda godt 166 millioner tilbage at snolde for.

Gyldne tider i Guldborgsund

Skal pengene placeres i villaer i en enkelt kommune, får man flest royale kvadratmeter for pengene i Guldborgsund Kommune. Her kan Dronningen få råderet over 660 villaer for de mange millioner – det svarer til godt 70 procent af de villaer, der er til salg i Guldborgsund netop nu.

Dronningen af Vestegnen

Er det Københavns Vestegn, der trækker, kan Dronningen glæde sig over, at hun faktisk kan gøre rent bord i flere af kommunerne, både fordi der ikke er ret mange villaer til salg og fordi priserne er relativt lave. Dronningen kan rydde Albertslund, Ishøj og Brøndby for samtlige villaer til salg og alligevel have et overskud på ca. 83 millioner kroner.

Strandvejen er for dyr

Strandvejen i Nordsjælland er dog for stor en mundfuld, selv med 476 millioner kroner på lommen. Skal man købe alle de boliger, der er til salg på strandvejen, vil det koste over 880 millioner kroner – altså næsten det dobbelte af, hvad Amalienborg vil indbringe i det fiktive regnestykke.

Om der er råd til at købe Strandvejen ved et salg af Amalienborg i den virkelige verden, må vi vente med at få svar på.

Find mere om