Så mange milliarder shoppede danskerne bolig for i januar

villalejlighed

Foto: Boligsiden

En ny opgørelse fra Boligsiden viser, at dette års købesum for solgte boliger i januar måned er det næstlaveste siden 2019.

Lige knap 2,6 millioner kroner.

Så meget blev der i gennemsnit brugt på hver bolighandel, som blev gennemført i januar 2024.

Det viser en ny opgørelse fra Boligsiden.

Således købte danskerne i alt bolig for 13,5 milliarder kroner dette års januar måned.

Det betyder, at beløbet for dette års januar-salg af boliger er det næstlaveste siden 2019 – kun overgået af købesummen for januar sidste år, som var ekstraordinært lavt på grund af den daværende uro i samfundsøkonomien, hvilket resulterede i en generel nedgang på boligmarkedet.

”Vi ved, at det samlede antal af bolighandler i januar måned lå under det, vi har set i forrige år, og det påvirker naturligvis den samlede sum af penge, der blev brugt på boligkøb i måneden,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og fortsætter:

”Blandt andet blev der solgt 10 procent flere boliger i januar 2019, end det var tilfældet i januar i år. Men når vi sammenligner med 2019, har der overordnet set også været en pæn fremgang i boligpriserne siden da, og blandt andet derfor ser vi også, at danskerne købte bolig for knap en milliard kroner mere i januar i år end i januar 2019.”

LÆS OGSÅ: For første gang i over 10 år faldt lejlighedssalget i januar

Sådan fordeler købesummen sig i regionerne

Det er i Region Hovedstaden, at der blev købt bolig for flest penge i januar måned 2024 med en købesum på 5,9 milliarder kroner. I den anden ende af skalaen er Region Nordjylland, hvor der blev købt bolig for under en milliard kroner.

Sammenlignet med købesummen i 2019 kan de samme to regioner fremhæves som værende de regioner, hvor der har været mindst fremgang i købesummen i januar 2024 i forhold til januar 2019.

Således er det samlede beløb, der blev købt bolig for i januar 2024, helt på niveau med januar 2019 i Region Nordjylland. Og i Region Hovedstaden blev der shoppet bolig for én procent mere i januar i år, end det var tilfældet i januar 2019.

Anderledes ser det ud for Region Syddanmark, hvor købesummen for januar måned har haft mest fremgang i år sammenlignet med 2019 på hele 16 procent.

Find mere om