Rekordmange ejerlejligheder sælges over prisen

Foto: Boligsiden

Første halvår af 2014 har budt på rekordmange salg af lejligheder til en pris, der var højere, end boligen var udbudt for. Det viser tal fra Boligsiden.dk.

I årets første seks måneder har andelen af ejerlejligheder, der er solgt til en pris, der er højere end udbudsprisen, været rekordhøj. I det første halvår af 2014 er 5,7 procent af de solgte ejerlejligheder blevet handlet til en pris over udbudsprisen. Det er markant højere end første halvår i 2013, hvor andelen lå på 4,8 procent, og ikke siden at Boligsiden.dk begyndte at måle i januar 2009, er så stor en andel ejerlejligheder solgt på overbud.

”Den høje andel af overbud afspejler den generelle bølge, som ejerlejlighederne har redet på de seneste år. Priserne stiger, salgstiden falder, og selvom tempoet nu er sat ned, og prisudviklingen går noget langsommere, så peger pilen stadig i samme retning”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

100.000 kroner ekstra

I gennemsnit er der lagt 100.000 kroner oven i udbudsprisen for de lejligheder, der er blevet solgt til mere end de var udbudt for. Det svarer til en ekstraudgift på 4,1 procent.

Dermed ligger niveauet for den ekstra betaling ikke højere end de seneste år. Der er blot flere, der punger ud og betaler ekstra.

Hvorfor bliver der betalt ekstra?

Der kan være mange grunde til, at en bolig ender med at blive solgt for mere, end den er udbudt for. Helt grundlæggende skyldes det, at boligen fra start er udbudt for mindre, end køberne er villige til at betale. Er der flere interesserede i boligen, kan det ende med, at en eller flere byder over for at være sikker på at få den.

Find mere om