Rabatten på huse er mindst i Syddanmark

Foto: Boligsiden

Vil du forhandle rabat på dit huskøb, så er Region Syddanmark blevet det sted, hvor du får mindst ud af forsøget på at trække sælger ned i pris. Her er rabatten 60 procent mindre per kvadratmeter end i Region Hovedstaden.

Går du efter en stor kontant rabat på dit huskøb, skal du ikke kigge i Region Syddanmark. Det seneste år er nedslaget i det sydlige Danmark faldet otte procent, så du nu får 418 kroner i rabat per kvadratmeter.

Dermed er det nu den region, hvor rabatten er lavest, mens nedslaget i Region Hovedstaden er størst og lyder på 697 kroner.

”Det er måske overraskende for mange, at rabatten er lavest i Syddanmark, hvorfra vi ofte hører historier om et boligmarked, hvor det er svært at komme af med husene. At nedslaget er højere i Hovedstaden skyldes de generelt højere priser, men efterspørgslen, salget og priserne stiger i Syddanmark, hvor især Faaborg-Midtfyn Kommune og Kolding Kommune rykker. Det gør køberens forhandlingsposition dårligere,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Mens den kontante rabat altså er lavest i Region Syddanmark og højest i Region Hovedstaden, ligger den procentvise rabat af købssummen på mellem tre og fem procent i alle landets fem regioner.

Nedslag i kvadratmeterpris

RegionNedslag i kr. per m2Ændringer år i %
Hele landet495-0,10%
Region Hovedstaden6971,00%
Region Midtjylland4762,90%
Region Nordjylland4574,30%
Region Sjælland4341,50%
Region Syddanmark418-7,60%
Find mere om