Prisstigninger i populære sommerhusområder

Foto: Boligsiden

I seks kommuner gik udviklingen imod strømmen, og sommerhusene blev i februar solgt til højere priser end sidste år. Køberne er villige til at betale ekstra i de klassiske sommerhusområder, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Salgsprisen for sommerhuse på landsplan lå 0,9 procent lavere i februar i år end i februar 2015. Men der er store regionale forskelle på sommerhusmarkedet. I nogle kommuner var salgspriserne i februar i år nemlig markant højere end sidste år. Det gælder Jammerbugt kommune, hvor salgsprisen på sommerhuse lå 21,6 procent højere i februar i år end i februar 2015. Men også Odsherred og Ringkøbing-Skjern har salgspriser, der er steget over 10 procent det seneste år.

”Det er disse tre kommuner, der især trækker prisgennemsnittet op det seneste år. Det er de klassiske sommerhusområder, der trækker, og hvis man køber sommerhus som en investering, er disse kommuner ikke et dårligt bud”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Sommerhusenes evergreens stiger i pris

Jammerbugt Kommune kan nok især takke Blokhus og Løkken for de stigende sommerhuspriser. Det populære område ved Vesterhavet slår aldrig fejl blandt sommerglade feriegæster, og det afspejler sig i prisudviklingen.

Odsherred, som er en af de kommuner med flest sommerhuse i Danmark, har også en konstant høj efterspørgsel efter sommerhusene ud til Sejerøbugten og ikke mindst i Rørvig, og også det har været med til at sikre salgspriserne. Sidst men ikke mindst byder Ringkøbing-Skjern Kommune på spektakulære vesterhavssommerhuse ved blandt andet Hvide Sande, der også er interessante, hvis man ønsker at udleje.

”Generelt kan vi ikke sige, at et sommerhus er en sikker investering, men ønsker man alligevel at placere sine penge i et sommerhus med henblik på et fremtidigt overskud, er det et godt bud at gå efter de klassiske sommerhusområder. Godt nok er priserne høje, men der er større sandsynlighed for, at man kan sælge igen til samme eller evt. højere pris”, siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”Risikoen for at tabe penge er mindre her end i andre og mindre kendte områder, og samtidig har man gode muligheder for at tjene penge på udlejning, hvis markedet i en periode udvikler sig på en måde, hvor det ikke kan betale sig at sælge”, siger Birgit Daetz.

Her er sommerhuspriserne steget seneste år

Prisudvikling februar 2015 – februar 2016:

  • Jammerbrugt: 21,6 %
  • Odsherred: 11,6 %
  • Ringkøbing-Skjern: 10,6 %
  • Varde: 3,8 %
  • Guldborgsund: 3,2 %
  • Halsnæs: 0,8 %
Find mere om