Over 250 billige ejerlejligheder til salg i universitetsbyerne

Foto: Boligsiden.

En ejerlejlighed til under 5.000 kr. om måneden – måske som delebolig med en studiekammerat – kan være en bedre løsning end et halvdyrt og lille kollegieværelse. Heldigvis er der mange billige ejerlejligheder at vælge imellem i de fire store universitetsbyer. Det viser en opgørelse fra www.boligsiden.dk.

Flere end 75.000 unge danskere har i år søgt ind på en videregående uddannelse. Det er rekord og cirka 10 pct. flere ansøgere end i fjor. Derfor er der allerede nu kamp om de få af landets 38.000 kollegieværelser, som står ledige – og det er ifølge Danmarks Statistik kun godt 3.500, som er ubeboede. Kigger man i stedet mod en lejelejlighed, som er til at betale, er den stort set også en umulighed at finde. Og under 5.000 kr. får man den ikke for ret mange steder i universitetsbyerne – og slet ikke i København og Frederiksberg.

Til gengæld kan man lige nu vælge blandt 270 ejerlejligheder i de fire store universitetsbyer, som kan finansieres for under 5.000 kr. netto om måneden. Danmarks mest besøgte boligsite, www.boligsiden.dk, har lavet en optælling af de billigste ejerlejligheder i Odense, Aarhus, Aalborg samt København og Frederiksberg kommuner.

Flest billige i Aalborg

”Der er 270 ejerlejligheder i de fire byer, som koster under 5.000 kr. om måneden. I København kan man vælge mellem 67 af slagsen, mens der i Århus er 45 til salg, i Odense 51 og hele 107 i Aalborg”, fortæller Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Nu er det langt fra nok billige ejerlejligheder til at løse boligproblemet for alle de nye studerende, men det er i hvert fald fornuftigt at overveje en lille ejerlejlighed. Og især i Aalborg kan der være god fornuft i sagen; ikke kun fordi antallet af ansøgere med første prioritet til Aalborg Universitet i år er eksploderet med 28 pct. i forhold til 2010 – den største stigning blandt universiteterne i år, men nok så meget fordi landets nordligste universitetsby er den billigste at bo i for de unge. Beregninger, som Realkredit Danmark lavede for under et år siden, viser, at det er 30 pct. billigere at studere i Aalborg end i Aarhus og København. Odense ligger i øvrigt lige i hælene på Aalborg.

Nul til salg i Frederiksberg

”I forhold til indbyggertallet er Odense og Aalborg de to universitetsbyer, hvor der er flest billige ejerlejligheder til salg. Og det gælder også, når det drejer sig om de allerbilligste ejerlejligheder; vores analyse viser nemlig, at man i Odense og Aalborg kan vælge imellem henholdsvis 19 og 35 ejerlejligheder til under 4.000 kr. om måneden. I Aarhus og København er det blot 13 og 17 ejerlejligheder, der fås til den ydelse”, fastslår Birgit Daetz.

I alt er der 84 ejerlejligheder til under 4.000 kr. i månedlig nettoydelse at vælge imellem på www.boligsiden.dk. I Frederiksberg Kommune kan man derimod ikke finde en eneste ejerlejlighed til hverken 4.000 eller 5.000 kr. i månedlig ydelse! Se figuren nedenfor for det fulde overblik.

KommuneAntal boliger til salg til under 5000 kr. per månedAntal boliger til salg til under 4000 kr. per måned
København6717
Frederiksberg00
Odense5119
Århus4513
Aalborg10735
Total27084