Nyt ulveindeks afslører ulvens indflydelse på boligmarkedet

Biologer jubler over, at ulven har slået sig ned i den danske natur. Men ikke alle er lige begejstrede. Ulve i nærområdet kan trække boligpriserne ned, viser Boligsidens Ulveindeks, men indekset afslører modsatrettede tendenser. Se kortet med påvirkningen i dit område.

Opdateret: Psst – det var 1. april…

Ulven er igen blevet en del af den danske natur, og de relativt få ulve i Danmark har fået utrolig stor bevågenhed både i pressen og befolkningen. Naturstyrelsen afholder informationsmøder om ulven, og et privat netværk af ulveinteresserede har oprettet websitet Ulvetracking Danmark, der medvirker til at monitorere og overvåge ulvenes færden. Men begejstringen for den øgede biodiversitet stopper ved boligejerne i Ulvelund, hvor boligpriserne er faldet som direkte konsekvens af de behårede, nye naboer.

”Det er det glade vanvid, at den danske stat tillader rovdyr i frie natur. Hvad bliver det næste? Bjørne?”, spørger en ophidset boligejer, der gerne vil være anonym.

Talsmand for foreningen Ulves Rettigheder i Danmark mener dog, der er tale om en overreaktion fra boligejerne i Ulvelund. ”Ingen har nogensinde taget skade af at møde en ulv; frygten for både boligpriserne og egen sikkerhed, er vildt overvurderede”, siger den enarmede talsmand, Peter Ulf.

Boligsiden maner til besindighed

En ny, omfattende undersøgelse fra Boligsiden.dk afdækker, hvordan boligpriserne påvirkes af, at der er observeret ulve i nærområdet.

”Vi har oprettet Boligsidens Ulveindeks, hvor vi løbende holder aktuelle salgspriser op i mod ulveobservationer i området. Det er vigtigt at følge med i ulvens direkte påvirkning af boligmarkedet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Der er en tendens til, at boligpriserne falder, når ulven kommer, men det omvendte sker også. Lige nu oplever vi en bølge af tilflyttere til områder, hvor der er er observeret ulve med hvalpe, og det øger efterspørgslen på boligerne, hvilket igen trækker boligpriserne op”, siger Birgit Daetz.

Også den planlagte udsættelse af elge i Lille Vildmose kan få betydning for boligpriserne. Det er dog for tidligt at spå om den populære elgs præcise indflydelse på boligmarkedet, men det er et område, Boligsiden.dk holder nøje øje med.

Ulven bliver afgørende for fremtidens boligmarked

Der er ingen tvivl om, at ulven bliver et vigtigt parameter for boligpriserne i fremtiden.

”Vi kommer til at sætte ekstra ressourcer af for at kunne opdatere ulveindekset, der kommer til at spille en afgørende rolle på fremtidens boligmarked. Jeg vil gå så vidt som at sige, at den klassiske ”beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed” bliver afløst af ”ulv, ulv, ulv”, siger Birgit Daetz.

Se påvirkeningen af ulvene i dit område

Find mere om