Nu stiger priserne på ejerlejligheder

Foto: Boligsiden.

Der er ved at komme gang i boligmarkedet. Helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks fra april viser, at priserne på lejligheder er steget den seneste måned, og samtidig tager det nu kortere tid at sælge sin lejlighed.

Der er ved at komme gang i boligmarkedet. Helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks fra april viser, at priserne på lejligheder er steget den seneste måned, og samtidig tager det nu kortere tid at sælge sin lejlighed.

Salgspriserne på ejerlejligheder steg i gennemsnit i april måned med 0,7 pct. Lejlighedspriserne steg i alle regioner bortset fra Nordjylland. Det viser det seneste Markedsindeks fra www.boligsiden.dk, som i starten af hver måned viser den nyeste udvikling på boligmarkedet.

”Priserne på ejerlejligheder er steget i løbet af den seneste måned og ligger nu på en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 18.472 kr., hvilket er det højeste niveau i syv måneder. Det varierer, hvor meget priserne er steget rundt omkring i landet, f.eks. er priserne på ejerlejligheder steget med mere end tre pct. i Midtjylland. April-tallene kan være første tegn på en mere positiv prisudvikling de kommende måneder,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Hurtigere salg af ejerlejligheder
Salgstiden for ejerlejligheder er ifølge Boligsidens Markedsindeks faldet den seneste måned med næsten tre pct. Salgstiden er faldet generelt i hele landet i april og var kortest i Region Hovedstad med fem måneder, mens Region Syddanmark har landets længste salgstid med syv måneder.

”Har du din ejerlejlighed til salg, ser seneste udvikling på boligmarkedet godt ud. Salgstiden for lejligheder er nemlig faldet i hele landet, og dermed kan man nu forvente en gennemsnitlig salgstid på omkring fem en halv måned. Det er specielt i Region Hovedstaden, at salgstiden er kort med 154 dage,” siger Birgit C. Daetz.

Boligsidens Markedsindeks udkommer hver måned med nyeste salgsdata på boligmarkedet.

Fakta:
Stigning i priserne på lejlighederne
• Salgsprisen for lejligheder er i april steget med 0,7 pct.
• Størst er prisstigningen i Midtjylland, hvor salgsprisen på lejligheder i april måned lå hele 3,3 pct. højere end i marts. Især i Århus har lejlighederne taget et prishop på knap fire pct.

Kortere salgstid
• Salgstiden er den seneste måned faldet i alle regioner. Samlet set er salgstiden forkortet med næsten tre pct.
• Salgstiden var kortest i Region Hovedstaden med fem måneder.
• I april faldt salgstiden mest i Region Nordjylland, hvor den gennemsnitlige salgstid var seks en halv måned.
• Salgstiden var længst i Syddanmark med syv en halv måned.

Find mere om