Nu flere huse til under 4 mio. kr. på Strandvejen

Foto: Boligsiden.

Antallet af huse på Strandvejen nord for København, der står til salg for under 4 mio. kr. er større end sidst, Boligsiden gennemgik de billigste huskøb på landets mest kendte vej.

Boligsiden tager atter pulsen på husene med de laveste udbudspriser på Danmarks mest mondæne vej, Strandvejen nord for København. Sidste gang, vi kiggede de ’billigste’ huse i kortene, var i marts for et år siden. Dengang fandt vi syv huse til under 4 mio. kr. på Strandvejen. I dag kan man vælge mellem ni huse i den prisklasse.

’Testens’ dyreste hus er fortsat Strandvejen 301 A. Huset er et af de navnkundige ’skovserhuse’ bag Bellevue Havn, og det er tredje gang, huset er med i Boligsidens ’Strandvejsguide’. Prisen på det blot 60 kvm store skovserhus har ligget fast på 3.985.000 kr. de seneste halvandet år, men i alt har det stået til salg i næsten tre år.
Noget tyder dermed på, at sælger næppe er til at slå på prisen, og det er endda rundturens mindste hus. Dermed er prisen pr. kvadratmeter, 66.417 kroner, langt den dyreste i undersøgelsen …

Så får man en smule mere i et andet skovserhus, der også ligger i Charlottenlund. Her får man 62 kvm til knap 3,6 mio. kr. – eller lige under 58.000 kr. pr. kvadratmeter. Huset ligger oven i købet lidt tilbagetrukket over for Skovshoved Havn, har anneks og ligger i første parket til Øresund.

Dobbelt så meget hus for færre penge

Guidens næstdyreste hus – på udbudsprisen – ligger i den nordligste ende af Strandvejen, i Snekkersten uden for Helsingør. Her får man dobbelt så mange kvadratmeter som i føromtalte to skovserhuse – og til en pris, der er 180.000 kr. lavere.

Det samme koster et stråtækt hus fra 1865, som også ligger på Strandvejen i Snekkersten.

Rundturens billigste Strandvejs-huse koster 2.695.000 kroner. Dem er der to af.

På Ny Strandvej i Espergærde er der tale om en villa fra 1962 på 117 kvm. Selv om det er et hus i den lidt mindre ende, rummer boligen alligevel hele seks værelser, så selv en større kernefamilie skulle kunne finde plads til, at alle kan få deres eget private domæne i huset.

Kvmpris på under 18.000 kr.

Den anden bolig til den laveste udbudspris er en villalejlighed på 96 kvm i Klampenborg med et fantastisk kig til havet fra den lækre altan. Kvadratmeterprisen på godt og vel 28.000 kroner er i øvrigt i den lavere ende for området, hvor priserne i gennemsnit ligger omkring 50 pct. højere.

Testens billigste bolig – når man ser på kvadratmeterne – er imidlertid et parcelhus fra 1970, der ligger i Espergærde. Her får man 200 kvm villa for under 18.000 kr. pr. kvadratmeter. Udbudsprisen er på knap 3,5 mio. kr. Men billigere kan man næppe bo på Strandvejen – når man ser på kvadratmeterprisen.

Rundturens to øvrige huse koster begge lige under 3,3 mio. kr.

Det ene er et fritidshus på 130 kvm med udsigt direkte over Espergærde Havn og havet. Huset er med i testen, fordi dets status kan ændres til helårsbeboelse, hvis man ønsker det.

Det andet hus er et bindingsværkshus fra 1775, der dog er renoveret i 1977. Huset ligger i Rungsted ved Mikkelborg og byder på en tæt beplantet, hyggelig grund, og så er der selvfølgelig stråtag.

I løbet af det sidste år er udvalget af huse i den billige ende – i hvert fald når man taler udbudspris – altså steget, og ser man på kvadratmeterpriserne, fås disse helt ned til under 18.000 kroner.

Drømmen om Strandvejen er derfor nok rykket nærmere for nogle flere af os.