Lejlighedspriserne fortsætter opad

Foto: Boligsiden

Lejlighedspriserne fortsatte deres stigning i april måned, hvor en kvadratmeter blev solgt for 23.891 kroner på landsplan, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Lejlighedspriserne er tilsyneladende ikke til at stoppe og steg i april måned mere end sædvanligt for årstiden. På landsplan lå salgsprisen for lejligheder 3,1 procent højere i april end i marts, og der var prisstigninger i alle fem regioner på mellem 0,9 og 5,1 procent. Salgsprisen kom op på 23.891 kroner pr. kvadratmeter på landsplan, mens den i Region Hovedstaden landede på 28.058 kroner pr. kvadratmeter efter en stigning på 3,5 procent.

”Det er helt normalt, at priserne stiger i foråret, men i år er de steget mere end normalt. Det er dog hele boligmarkedet, der i 2015 har været lidt overdådigt, både hvad angår salgspriser, antal handler og de faldende prisnedslag”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Sælger sidder tungt på markedet

Skal man sælge en lejlighed, får man ikke bare en god pris for den; man behøver heller ikke at slå ret meget af prisen for at få en handel på plads.

I april blev der i gennemsnit givet 381 kroner i nedslag pr. kvadratmeter, hvilket er et fald på 13,5 procent fra måneden før, og et fald på godt 37 procent siden april 2014. I Region Hovedstaden er nedslagene blevet endnu mindre. De lå i april på 339 kroner pr. kvadratmeter og var faldet med 16 procent siden marts og hele 44 procent siden april 2014.

Find mere om