Lejlighedspriser i København på himmelflugt

Foto: Boligsiden

Priserne på lejligheder i Københavns Kommune er steget med over 10 procent det seneste år, så prisen for en kvadratmeter nu er på næsten 37.000 kroner.

Skal du købe lejlighed i Københavns Kommune, skal du punge ud med 36.849 kroner per kvadratmeter, efter priserne det seneste år er steget 11,8 procent. Det viser Boligsidens Markedsindeks for marts måned.

Den høje kvadratmeterpris betyder, at du skal af med næsten 3,7 millioner kroner, hvis du skal købe en lejlighed på 100 kvadratmeter i København. Priserne i hovedstaden overgås kun af kommunen midt i København, Frederiksberg, hvor en lejlighed på samme størrelse ville koste over 4 millioner kroner.

”Det er København og Frederiksberg, der driver markedet for ejerlejligheder, og det seneste år har priserne i København stille og roligt nærmet sig Frederiksbergs. I takt med at priserne er steget i bykernen af København og på Frederiksberg, har flere københavnere bevæget sig lidt længere væk fra centrum, og det har øget efterspørgslen flere steder i København og presset priserne i hovedstadskommunen op,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Stigninger breder sig til flere dele af landet

Effekten af prisstigningerne i bykernen spreder sig dog ikke kun til de dele af København, der er indenfor kommunegrænsen. Det seneste år har Tårnby, Glostrup, Rødovre, Hillerød, Høje-Taastrup, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk kommuner alle oplevet procentmæssigt højere prisstigninger end København.

”At priserne stiger mere i lige de kommuner, bekræfter netop pointen om, at flere og flere søger ud til nogle af de kommuner, hvor de stadig relativt nemt kan komme med offentlig transport ind til byen, og hvor de kan score en lidt billigere lejlighed. Den effekt får så også priserne til at stige i de områder,” siger Birgit Daetz og påpeger, at ringene i vandet også breder sig endnu længere ud.

”Vi har set de seneste måneder, at der nu også sker prisstigninger i flere af de større provinsbyer for eksempel i byer som Slagelse og Vejle. Så den første sten blev smidt i vandet i København, og hvor ringene i vandet sidste år nåede kommuner omkring København, ser vi nu, at næste bølge er flyttet længere ud.”

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for en ejerlejlighed i Danmark er nu 24.709 kroner. Hovedstaden er med afstand den dyreste af de fem regioner, idet prisen nu næsten er 9.000 kroner dyrere end landsgennemsnittet.

Samtidig har Region Sjælland, Region Nordjylland og Region Midtjylland oplevet stigninger i forhold til for et år siden. Det er kun Region Syddanmark, der lige nu oplever fald i kvadratmeterpriserne på ejerlejligheder. Prisfaldet har betydet, at Region Sjælland den seneste måned har overhalet Syddanmark som den region med de laveste kvadratmeterpriser på lejligheder.

Top 10 kommuner efter procentvis ændring i salgspris for ejerlejligheder siden marts 2016:

KommuneÆndring i salgspris det seneste år (i %)M2-pris på ejerlejligheder (i kr.)
1. Tårnby18,5 %29.632 kr.
2. Glostrup17,5 %22.591 kr.
3. Rødovre17,1 %25.360 kr.
4. Hillerød13,8 %21.287 kr.
5. Høje-Taastrup12,7 %19.427 kr.
6. Gladsaxe12,6 %26.256 kr.
7. Lyngby-Taarbæk12,3 %30.262 kr.
8. København11,8 %36.849 kr.
9. Hvidovre10.9 %22.367 kr.
10. Furesø9,6 %21.964 kr.