Landets billigste hus ligger i Jylland

For bare 125.000 kr. får du landets billigste hus. Det ligger ved Grenaa. Til gengæld kommer København og omegn hurtigst ud af boligkrisen, og så bliver der færre og færre boliger til salg. Læs i udpluk, hvad pressen skrev om boligmarkedet i uge 53.

København først ud af boligkrisen


Boligmarkedet i og omkring København har de bedste kort på hånden, når det handler om at komme hurtigt ud af den aktuelle krise og tilbage til mere normale tilstande, hvor priserne ikke længere rasler ned, salgstiderne vokser og puklen af usolgte boliger bare vokser og vokser, skriver Berlingskes Business Søndag.
Det viser en særlig boligindikator, som Sydbank har konstrueret, og som i ét tal vejer flere forskellige forhold, som har betydning for den fremtidige prisudvikling.
Det er eksempelvis antal boliger til salg, udbudspriser, handelspriser og antal handler, og her kommer Region Hovedstaden ud som en klar vinder foran resten af Danmark.
”Boligmarkedet i Region Hovedstaden er den del af Danmark, der for tiden har det mest positive momentum,” siger chefanalytiker i Sydbank, Christian Hilligsøe Heinig til Business Søndag.
Epn.dk (3. januar 2010)

Her er: Landets billigste hus

Hvis du kan undvære el, vand, varme, lokum – og i øvrigt ikke har behov for at overnatte i dit hus – så skal du måske slå til og købe Danmarks billigste hus.
Det ligger i Glesborg nord for Grenaa, og prisen er 125.000 kroner. Ifølge Boligsiden.dk er det kongerigets billigste hus lige nu.
Huset er ifølge mægleren ’charmerende’ og med kort afstand til skole, idrætshal og indkøb.
Men der er en hage eller to. Du må nøjes med 24 m2. Du må hente vand i supermarkedet, og el er der heller ikke lige installeret. Så lys må du få fra en lommelygte eller stearinlys. Og varmen får du i øvrigt fra en brændeovn. Og skal du på lokum, ja, så er det frem med spaden og grave et hul. For toilet er der heller ikke.
Ekstra Bladet, kup!, side 8 (2. januar 2010)

Her er Sydsjællands værste boligby

Hvis du sætter din bolig til salg og bor i Tappernøje, kan du forvente, at der kommer til at gå mindst 391 dage, før boligen bliver solgt.
Det viser en opgørelse, som TV2.dk netop har offentliggjort i samarbejde med boligportalen boliga.dk.
Dermed er Tappernøje den by i Syd- og Vestsjælland, hvor til-salg-satte huse har stået registreret på boliga.dk i længst tid uden at blive solgt …
… Trods den grove sortering er ikke færre end 12 byer i det syd- og vestsjællandske og på Bogø samt Møn blandt de 100 værste byer i Danmark, når det gælder om at få husene solgt på kortest mulig tid.
Også Stensved (376), Mern (357), Bogø By (354), Karrebæksminde (351), Stenlille (328), Haslev (327), Stege (315), Sandved (313), Dalmose (310), Kalvehave (302) og Lundby (300) gør sig til på listen, som i øvrigt toppes af Læsø (469) og Limfjordsøen Fur (426).
Sjællandske, 1. sektion, side 12 (30. december 2009)

Færre boliger til salg i Nordsjælland

Udbuddet af huse til salg i Nordsjælland er faldet markant det seneste år, og det er specielt udvalget af små og mellemstore enfamiliehuse, der er blevet mindre. Det viser helt nye tal fra www.boligsiden.dk.
Udbuddet af boliger til salg i Nordsjælland er faldet med 32 procent det seneste år.
Dermed er der i dag kun 2.838 villaer, rækkehuse og villalejligheder til salg i Nordsjælland. Antallet af huse til salg er faldet mest i Hillerød Kommune. Her er der i dag udbudt næsten halvt så mange boliger til salg som for et år siden.
– Der bliver færre huse til salg i det meste af landet. Specielt på Sjælland er antallet af ’til salg’-skilte faldet markant. Et ustabilt boligmarkedet i 2009 har haft stor påvirkning på boligsælgerne, og der er simpelthen på landsplan sat 25 procent færre villaer til salg i 2009 end i 2008, siger kommunikationschef hos Boligsiden A/ S, Birgit Daetz.
Lokalavisen Nordsjælland, 1. sektion, side 56 (29. december 2009)

Flere boliger til salg i Nordjylland

Udbuddet af huse til salg i Nordjylland er steget det seneste år. Det viser helt nye tal fra www.boligsiden.dk.
Udbuddet af boliger til salg i Nordjylland er steget med 13 procent det seneste år. Dermed er der i dag 5.596 villaer, rækkehuse og villalejligheder til salg i Nordjylland. Antallet af huse til salg er steget markant i Vesthimmerland Kommune, hvor der nu er 38 procent flere huse til salg end i 2008. I Aalborg Kommune er antallet af boliger til salg faldet, som den eneste kommune i Nordjylland. Her er der i dag udbudt otte procent færre huse end for et år siden.
Der bliver færre huse til salg flere steder i landet – specielt på Sjælland og i de store byer er antallet af til salg-skilte faldet.
Lokalavisen Sydvestvendsyssel, 1. sektion, side 12 (29. december 2009)

Boligpriser er faldet med over tre milliarder

2009 har været endnu et år med store rabatter på boligmarkedet.
Her et par uger før årsskiftet er der givet 3,037 milliarder kroner i rabat på boligpriserne i Nordsjælland, og selvom tallet virker højt, er det faktisk en nedgang på 35,7 procent i forhold til 2008, hvor der blev skåret hele 4.25 milliarder kroner af udbudspriserne.
Rabat-tendensen det seneste års tid har da også været nedadgående, og det skyldes ikke udelukkende, at antallet af udbudte boliger er faldet.
Kigger man på det gennemsnitlige prisfald på en udbudt bolig i Nordsjælland i 2008, lå det på 203.000 kroner, mens det i 2009 er faldet til 161.000 kroner pr. udbudt bolig.
Det største procentuelle fald for de tre hovedtyper af boliger – villaer/ rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse – er sket for ejerlejligheder, hvor den gennemsnitlige rabat er faldet med 26,3 procent ( fra 133.000 kr til 98.000 kr), mens villa-sælgerne i snit har givet 22,5 procent ( fra 254.000 kr. til 197.000 kr.) mindre i rabat i år i forhold til 2008.
Prisfaldene på sommerhuse er til gengæld ikke faldet så drastisk, eftersom procenttallet her er på 14,6 procent (fra 139.000 kr. til 119.000 kr) fra 2008 til 2009.
Allerød Nyt , 1. sektion, side 23 (28. december 2009)

Favrskov har østjysk rekord i hurtige hushandler

I det østjyske område er der pr. 1. december 5.718 villaer, rækkehuse og villalejligheder til salg. Af dem ligger de 369 i Favrskov. Et tal, som har været stort set konstant igennem 2009. Den gennemsnitlige ”liggetid” er for Østjylland på 229 dage, men som eneste kommune med under 200 dage ligger Favrskov på kun 182 dage. Et fald på næsten 40% på et år.
Udbuddet af huse til salg i Østjylland er faldet det seneste år, og det er specielt udvalget af små enfamiliehuse, der er blevet mindre. Det viser helt nye tal fra www.boligsiden.dk.
Favrskov Posten, 1. sektion, side 30 (28. december 2009)

Aabenraa har laveste priser Tønder har længste liggetid

Det tager lang tid at sælge dit hus i Aabenraa Kommune, og du er nødt til at sætte prisen ned. Sådan ser virkeligheden ud for de boligejere, der vil af med deres hjem i Aabenraa og omegn. Aabenraa Kommune ligger kun seks pladser over den absolutte bundskraber på en oversigt over kvadratmeterpriserne i landets 98 kommuner.
Haderslev og Sønderborg kommuner ligger på henholdsvis 2200 og 2000 kroner mere per kvadratmeter. Det bliver til 200-220.000 kroner i et hus til en million kroner. Også Tønder ligger højere, men her drejer det sig kun om cirka 500 kroner per kvadratmeter. Det vil sige, at to ens huse i henholdsvis Aabenraa og Sønderborg kommuner vil koste to forskellige priser.
Jeg kan godt bekræfte, at det er sådan, hvis vi ser på hele kommuner. Det skyldes, at Aabenraa Kommune har flere landområder som for eksempel Tinglev eller Bovrup, hvor det er svært at sælge, forklarer Henrik Lindskou fra Home i Aabenraa.
Jydske Vestkysten , 2. sektion, side 1 (28. december 2009)

Færre boliger til salg i Nordsjælland

Udbuddet af huse til salg i Nordsjælland er faldet markant det seneste år, og det er specielt udvalget af små og mellemstore enfamiliehuse, der er blevet mindre. Det viser helt nye tal fra www.boligsiden.dk.
Antallet af boliger til salg i Nordsjælland er faldet med hele 32 procent det seneste år.
Det svarer til at der i øjeblikket kun er 2.838 villaer, rækkehuse og villalejligheder til salg i Nordsjælland. Antallet af huse til salg er faldet mest i Hillerød Kommune. Her er der i dag udbudt næsten halvt så mange boliger til salg som for et år siden.
I Nordsjælland er det specielt udbuddet af de små og mellemstore villaer på under 180 kvm, der er faldet. Der er sat 35 procent færre villaer på under 180 kvm til salg i Nordsjælland sammenlignet med i 2008.
Lokalavisen Frederikssund, 1. sektion, side 30 (28. december 2009)

Bolig-udsalg: Ni ud af 10 villaer solgt under udbudsprisen

Det har i høj grad kunnet betale sig at prutte om prisen på drømmevillaen i 2009.
Nye tal fra Boliga viser, at der i ni ud af 10 villa-salg i Nordsjælland i årets første seks måneder er blevet givet rabat til køberen.
Det er især i Furesø Kommune, hus-sælgerne har været hårdest spændt for, idet 93,6 procent af husene i de områder er blevet solgt med rabat, mens man i Hillerød har været knapt så hurtige til at trykke på rabatknappen. Her er 76,6 procent af boligerne solgt for et beløb, der ligger under udbudsprisen, hvilket placerer kommunen helt i bund på listen. Hillerød kan også præstere det største match mellem købere og sælgere, eftersom 18,8 procent af villa-handlerne er indgået, uden at prisen er gået op eller ned.
Lokalavisen Frederikssund (m.fl.), 1. sektion, side 30 (28. december 2009)