Københavnske lejlighedssælgere forventer høj salgspris

Almindelige københavnske lejligheder på 80 kvadratmeter sælges nu for omkring 1,8 mio. kr. Alligevel er udbudsprisen en halv million højere. De billigste mellemstore lejligheder finder man i Jylland.

Den almindelige københavnske ejerlejlighed på omkring 80 kvadratmeter koster nu i gennemsnit godt 1,7 mio. kr. Det viser handelstal fra ejendomsmægleren home. Prisen er et fald på næsten 900.000 kroner siden toppen i september 2006. Det svarer til et fald på 34 procent.

Alligevel forventer sælgerne af de københavnske lejligheder på omkring 80 kvadratmeter en pris, der er en hel del over de faktiske handelspriser i hovedstaden. Boligsiden har gravet i udbudspriserne for ejerlejligheder i størrelsen 70-90 kvadratmeter, og på trods af massive prisfald – især øst for Storebælt – har de københavnske boligsælgere alligevel en forventning om, at netop deres ejerlejlighed kan sælges til landets højeste lejlighedspriser.

Prisnedslag i sigte

I gennemsnit forlanger sælgerne nemlig hele 2,3 mio. kr. for en mellemstor ejerlejlighed. Det er mere end en halv million kroner mere end homes gennemsnitlige salgspris for samme lejlighed.
Boligsidens tal viser samtidig, at hele 25 procent de 3.000 ejerlejligheder i størrelsen 70-90 kvadratmeter, der er til salg netop nu, ligger i København by.

”Det københavnske marked for ejerlejligheder viser ganske vist tegn på stabilitet, og fremgangen kan spores. Men der er alligevel nok nogle sælgere, som kommer til at give pænt store nedslag i udbudsprisen, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at sælge deres lejlighed”, vurderer kommunikationschef Birgit Daetz, Boligsiden.dk.

Spar 400.000 kroner

Det københavnske prisniveau på 2,3 mio. kr. er suverænt landets højeste. Næsthøjest er udbudspriserne i den københavnske omegn, hvor man i gennemsnit skal slippe 1,9 mio. kr. for en ejerlejlighed på mellem 70 og 90 kvadratmeter. Alene på udbudsprisen er der altså gennemsnitligt 400.000 kroner at spare ved at vælge eksempelvis Vanløse og Valby frem for Vesterbro og Indre By. Og så er der vel at mærke endnu ikke forhandlet om prisen.

Det overrasker næppe de fleste, at Nord- og Østsjælland samt Østjylland også er med i toppen, når det gælder høje udbudspriser. Her spænder priserne fra 1,6 til 1,8 mio. kr. Lige derefter ligger Fyn og Sydjylland med en gennemsnitlig udbudspris på godt 1,3 mio. kr. for en mellemstor lejlighed.

To lejligheder til éns pris

Skal lejligheden være helt billig, går turen til Jylland. Kongerigets billigste ejerlejligheder i mellemklassen finder man nemlig i Vestjylland. Her er den gennemsnitlige udbudspris for 70 til 90 kvadratmeter på godt 1,1 mio. kr.
Og hvis man er lidt forhandlingskyndig, er der måske mulighed for at få tre eller fire værelser til en rund million kroner.

Man kan også anskue det på en anden måde; i Jylland kan man få to lejligheder for de penge, det koster at købe en enkelt, tilsvarende lejlighed i København.