Københavnere kan bytte lejligheden til store huse uden for byen

Foto: Boligsiden

Stigende priser giver københavnerne næsten ubegrænsede muligheder for at købe villa uden for byen. Boligsiden.dk har set på, hvor mange kvadratmeter villa en 80 kvadratmeter stor københavnerlejlighed kan byttes til rundt omkring i landet.

Er du ejer af en 80 kvadratmeter stor ejerlejlighed i København, er der ikke meget, du ikke kan på boligmarkedet, hvis du er klar til at sælge og flytte i villa. Er tiden kommet, hvor du vil i hus med have, er din lejlighed adgangsbilletten til en ny bolig, uden at du skal have ekstra penge op af lommen. Markedsprisen for en københavnerlejlighed på 80 kvadratmeter ligger lige i underkanten af 2,6 millioner kroner, og kun i syv af landets kommuner, må du nøjes med under 100 kvadratmeter villa, hvis du vil bytte lige over. Det er i kommunerne i og nord for København, hvor du får mindst for pengene, men i de resterende kommuner kan du få villaer i en anseelig størrelse.

Eksempelvis kan du købe en villa, der er næste otte gange så stor som din lejlighed, hvis du køber hus i Lolland Kommune. 631 kvadratmeter kan det helt præcist blive til, uden at du skal betale ekstra, og i 49 af landets kommuner kan du bytte din lejlighed til en villa på over 250 kvadratmeter. Der er altså rig mulighed for at finde en placering på danmarkskortet, der passer dig.

”Hvis du er interesseret i at købe en villa i et af de dyrere områder, kan det også lade sig gøre, uden at du skal betale ekstra. Her skal du blot gå lidt på kompromis enten med husets størrelse, stand eller beliggenhed”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Køb et byhus

Er du bymenneske i hjertet, og vil du derfor gerne blive boende i byen, er der også mulighed for det. I gennemsnit kan din lejlighed indbringe nok til at købe 90 kvadratmeter villa i København Kommune. Hold øje med områderne i udkanten af kommunen, fx Brønshøj og Valby, hvor du kan finde villaer, der koster mindre end de 2,6 millioner kroner, du har til rådighed. Se fx denne villa på 90 kvadratmeter i Brønshøj/Husum:

Kongemarksvej 11, 2700 Brønshøj

Flytter du til Aarhus Kommune, kan du få 131 kvadratmeter villa i gennemsnit. Men se fx dette idylliske bindingsværkshus på 143 kvadratmeter, der kan blive dit for lige knap 2,5 millioner kroner, ca. 2,5 kilometer fra centrum:

Kærvej 5A, 8230 Åbyhøj

I Odense og Aalborg kan københavnerlejligheden byttes til villaer på henholdsvis 193 og 199 kvadratmeter i gennemsnit. I Odense kan du fx få et smukt, moderniseret byhus tæt på H.C. Andersens hus. Fordi det er så supercentralt, er kvadratmeterprisen lidt højere. Du få her 109 kvadratmeter, men du får også svært ved at finde et smukkere og mere spændende byhus:

Overgade 51, 5000 Odense C

I Aalborg kan du få 142 centralt placerede kvadratmeter i en villa, der både har en god planløsning og en særdeles hyggelig have:

Grønnegade 31, 9000 Aalborg