Knap hver 10. bød over prisen for rækkehuset i september

Mange bød over prisen for rækkehusene i september. Næsten hver tiende rækkehuskøber lagde ekstra penge på bordet, viser tal fra Boligsiden.dk

Hvad skal der til, før du vil betale mere end udbudsprisen for et hus? For mange gælder det, at huset skal være et rækkehus, hvis man ser på seneste opgørelse fra Boligsiden.dk. Når vi køber rækkehus, er vi nemlig mere tilbøjelige til at købe på overbud, end når vi køber villa.

I september endte 9,3 procent af rækkehushandlerne med en salgspris, der lå højere end udbudsprisen, mens kun 3,7 procent af dem, der købte villa, betalte mere end forlangt. Noget af forklaringen ligger i, at antallet af rækkehuse til salg svinder.

”Udbuddet af rækkehuse er faldet markant siden 2009, mens udbuddet af villaer er steget i samme periode. Har man sat næsen op efter et rækkehus, er konkurrencen med de andre købere hård, og så begynder overbuddene. Når næsten hver 10. betalte over prisen for et rækkehus i september, vidner det om et marked, der i høj grad er sælgers”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Når prisen skal betales, lægger vi alligevel mere oven i hatten, når vi køber villa, end når vi køber rækkehus på overbud. I september blev der gennemsnitligt blevet lagt 7 procent oven i prisen på de villaer, der blev solgt på overbud, mens der kun blev lagt 3,6 procent til prisen, hvis det drejede sig om et rækkehus.

Fakta: Så mange rækkehuse blev solgt på overbud

Sep. 2015: 9,3 %

Sep. 2014: 5,2 %

Sep. 2013: 4,4 %

Sep. 2012: 1,6 %

Sep. 2011: 1,1 %

Sep. 2010: 2,8 %

Sep. 2009: 4,9 %

Find mere om