Hver tredje ejerlejlighed er sat ned i pris

Foto: Boligsiden.

Sælgerne af ejerlejligheder har på landsplan skåret over 400 mio. kr. af udbudsprisen. Det fremgår af tal fra www.boligsiden.dk.

”Don’t screw up the expectations!” sagde en navnkundig fynsk fodboldlandstræner engang i et forsøg på at nedtone danskernes forventninger til dét landshold, som så alligevel gik hen og vandt Europamesterskabet i Sverige. Den læresætning har mange af landets boligsælgere siden hen taget til sig i forsøget på at finde en seriøs køber til deres ejerlejlighed. Tal fra www.boligsiden.dk viser således, at hver tredje ejerlejlighed er sat ned i pris, siden sælger først satte den til salg.

”På landsplan har sælgerne bag 34 pct. af alle udbudte ejerlejligheder skruet ned for udbudsprisen. Og tilsammen udgør prisnedsættelserne 406 mio. kr., så det er anseelige summer, som sælgerne barberer af udbudspriserne”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

160.000 kr. ned i gennemsnit

I alt er prisen sat ned på 2.700 ejerlejligheder ud af de cirka 8.000, der for tiden er til salg herhjemme. Og det svarer til en gennemsnitlig prisnedsættelse på godt og vel 160.000 kroner, hvis man kun ser på de lejligheder, som er sat ned.

Tager man et kig ud i landet, er der synlige forskelle på, hvor meget priserne sættes ned med. I de tre jyske regioner – inklusive Syddanmark – er der gennemsnitligt færrest prisnedsættelser; her er det omkring 31 pct. af ejerlejlighederne, der er reduceret i udbudspris, mens Region Hovedstaden lægger sig på landsgennemsnittet, omkring 33 pct.; i Region Sjælland er det imidlertid knap hver anden udbudte ejerlejlighed, der er sat ned i pris.

52 % nedsatte ejerlejligheder i Østsjælland

”Mest udbredt er tendensen i Østsjælland, hvor 52 pct. af sælgerne har været en tur omkring ejendomsmæglerne for at sætte prisen ned. I Nordsjælland samt Vest- og Sydsjælland gælder det i 47 pct. af tilfældene, mens andelen blandt de fynske sælgere ligger på 44 pct.”, slutter Birgit Daetz.

Sælgerne er altså ganske villige til at gå på kompromis med de oprindelige forventninger til prisen for at få et salg i hus. Og skal man tro det indledende citat fra ’Ricardo’, er der med den rette indstilling kun grund til at forvente et succesfuldt boligsalg.