Hver 5. ejerlejlighed koster under 5.000 kroner om måneden

Foto: Boligsiden

Knap 20 pct. af de ejerlejligheder, der er udbudt til salg, kan fås for en nettoydelse på under 5.000 kroner om måneden. Det viser tal fra Boligsiden.dk.

Det virker måske ikke lige sådan, men vi er efterhånden halvvejs gennem vinteren. Og med forårets komme bliver det atter sæson for forældrekøb af ejerlejligheder. Udvalget af de billigste lejligheder er måske ikke det største længere – det samelde udbud af ejerlejligheder er faldet med 30 pct. på ét år – men hver 5. ejerlejlighed på Boligsiden.dk koster under 5.000 kroner i månedlige nettoudgifter til finansiering.

”Ejendomsmæglerne i studiebyerne går en travl tid i møde; når foråret kommer, stiger interessen for forældrekøb. Med den udvikling, vi har set på markedet for ejerlejligheder det seneste års tid, vil det overraske, hvis ikke der bliver rift om ejerlejlighederne i studiebyerne”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Stort fald i udbuddet

Hun begrunder sine forventninger med, at udbuddet af ejerlejligheder til salg faldt med 30 pct. gennem 2012. Samtidig steg salget, og den positive udvikling ventes at fortsætte.

”Udbuddet er faldet, men man skal næppe regne med, at interessen blandt køberne er blevet mindre. Snarere tværtimod”, siger hun.

Få en flot 3V for 5.000 kr.

Alligevel er der godt 1.300 ejerlejligheder til salg, som ligger i den prisbillige ende. Og det er ikke kun håndværkertilbud i landkommunerne. I byer som Kolding og Randers er det slet ikke umuligt at få en flot 3 værelses ejerlejlighed på 80 til 90 kvadratmeter.

“Det bliver dog noget sværere at finde så store lejligheder i de større studiebyer. I København er der for tiden godt 40 ejerlejligheder til under 5.000 kroner. De færreste af disse er over 50 kvadratmeter”, slutter Birgit Daetz.

Find mere om