Husene koster det halve 10 km fra storbyernes centrum

Foto: Boligsiden

Du sparer 50 pct. på husprisen, hvis du køber hus omkring 10 km fra centrum af Aarhus og København. I Odense er besparelsen noget mindre. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.dk.

Du skal ikke længere væk fra midten af storbyerne end en cykeltur på et kvarter til en halv times tid for at spare flere millioner på huskøbet. Tal fra Boligsiden.dk viser, at besparelsen på huskøbet er helt oppe på 50 pct., hvis du køber hus 5-10 kilometer fra centrum af København. Og i Odense sparer du noget mindre – nemlig 20 pct.

Sammenlignet med København skal århusianerne lidt længere ud af byen for at barbere halvdelen af husprisen.

Boligsiden.dk har set på, hvad gennemsnitsprisen for villaer i centrum af landets tre største byer koster. Derpå har man undersøgt, hvor meget man kan spare ved at flytte ud af byen – og hvor stor besparelsen er, afhængig af hvor langt man flytter fra bymidten.

Flyt 5 km og spar 5 mio. kr.

”I centrum af hovedstaden koster husene omkring 8,9 mio. kr. i snit, men bare 5-10 kilometer derfra skal man i gennemsnit kun af med 4 mio. kr.

Mønstret er det samme i Aarhus. Her koster husene tættest på city 4,7 mio. kr. i gennemsnit, mens prisen er nede på 2,4 mio. kr. i et bælte fra 10 til 25 kilometer rundt om den jyske hovedstad”, siger kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk Birgit Daetz.

I Odense er gevinsten ved at flytte fra city knap så stor. Faktisk er det dyrere at bo et par kilometer eller fem fra centrum. Gennemsnitspriserne stiger nemlig med 1 mio. kr. i bæltet 1-5 kilometer fra centrum, idet de her ligger på 3,5 mio. kr. Helt inde i byen er prisen cirka 2,6 mio. kr.

Set i forhold til city sparer man derimod 30 pct. ved at købe hus 5-10 kilometer væk. Her ligger huspriserne ifølge tallene fra Boligsiden.dk på 1,8 mio. kr.

Udbudstal efter afstand til storby KBH (Boligsiden.dk)
Udbudstal efter afstand til storby Aarhus (Boligsiden.dk)
Udbudstal efter afstand til storby Odense (Boligsiden.dk)

Sådan gjorde vi:

Tallene bygger på udbudstal for boliger til salg på Boligsiden.dk d. 13/2-2013. Afstandene er beregnet på baggrund af vejnettet fra centrum af byen, hvor boligen er til salg til centrum af henholdvis København, Aarhus og Odense.

Find mere om