Hurtige salg og højere priser på boligmarkedet i april

Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

Foråret har helt styr på boligmarkedet og sikrer som altid, at priserne stiger, og salgstid og nedslag falder. Det viser de nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Traditionen tro faldt salgstiden på boligmarkedet i april. Fra marts til april blev der skåret 2,6 procent af salgstiden for villaer og rækkehuse, der i april blev solgt på i gennemsnit 196 dage. Det er hurtigere end i april sidste år, hvor salgstiden var knap 7 procent højere end i år, viser de nyeste nøgletal fra Boligsidens Markedsindeks.

Priserne tog endnu et nyk opad i april, og der blev lagt 1,1 procent til salgspriserne fra måneden før. I gennemsnit blev det til en salgspris på 12.573 kroner pr. kvadratmeter for en villa eller et rækkehus, hvilket er knap 4 procent mere end på samme tid sidste år. Priserne steg mest i Region Hovedstaden og Midtjylland, hvor der blev lagt 1,4 procent til salgspriserne den seneste måned.

På landsplan har sælgerne strammet skruen, og der er blevet mindre at forhandle om. Nedslagene faldt med 1,8 procent fra marts til april, og huskøberne fik i gennemsnit 540 kroner pr. kvadratmeter i rabat. Det svarer til 75.600 kroner for en villa på 140 kvadratmeter.

”Villamarkedet er meget stabilt, når man ser det over tid, i modsætning til markedet for ejerlejligheder der er mere livligt. Nogle vil kalde villamarkedet kedeligt, men det det er en fordel for husejerne, at markedet kører stille og roligt med små stigninger støt hen ad vejen i stedet for store udsving”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Find mere om