Her scorer du den største rabat på huskøbet

Foto: Boligsiden

8 ud af 10 villahandler ender med et prisnedslag. En ny analyse fra Boligsiden.dk afslører, hvor der blevet givet mest og mindst rabat på huskøbet.

Over det seneste år er hussælgerne blevet mere karrig med rabatterne, når boligen skal handles. Prisnedslagene på villaer og rækkehuse er over det seneste år faldet knap 9 procent. Det kan både være et udtryk for, at der sættes skarpere udbudspriser fra start, men det kan også været et tegn på, at det i højere grad er blevet sælgeres marked. Alligevel bliver der givet rabat på mere end 8 ud af 10 villakøb.

Så meget rabat kan du forvente

I gennemsnit bliver der givet 650 kr. i rabat for hver kvadratmeter villa, du køber. Det svarer til, at du får et prisnedslag på 97.500 kr. for et hus på 150 kvadratmeter. Men naturligvis er der kommuner, hvor prisnedslagene i gennemsnit er langt højere.

De største nedslag målt i kroner og øre finder du i de dyreste kommuner. Her er boligerne så dyre, at man snildt kan give en klækkelig rabat, uden at huset falder synderligt i pris. Lyngby-Taarbæk er den kommune, hvor du får det største nedslag. Her gav man i oktober måned gladelig godt 1.500 kr. i rabat pr. kvadratmeter. Altså langt over det dobbelte af landsgennemsnittet. For en Lyngby-villa på 150 kvadratmeter kan du dermed forvente at få over en kvart million kroner rabat. Lyder det som noget for dig, skal du blot huske på, at Lyngby-Taarbæk har nogle af landets dyreste kvadratmeterpriser, og her koster huset på 150 kvadratmeter over 4 millioner kroner.

Kerteminde hører til en af de kommuner, der ikke bare giver store nedslag på over 1.000 kr. pr. kvadratmeter. Priserne er her i forvejen endog meget rimelige. Huset på 150 kvadratmeter koster her bare 1,3 millioner kroner. Det tyder på, at markedet er trængt i Kerteminde, og at du som køber kan gøre et boligkup.

Over det seneste år, er nedslagene vokset mest i Stevns Kommune. Her giver man næsten 50 procent mere i rabat i dag end for et år siden,  men til historien hører, at nedslagenes størrelse stadig befinder sig under landsgennemsnittet.

Her er der rabat på fleste huse

En ting er rabatten. En anden ting er, hvor sandsynligt det er, at du får den. På Fanø og Langeland blev alle villaer i sidste kvartal solgt med et prisnedslag. I Lyngby-Taarbæk og Rødovre kan du også vide dig rimelig sikker. Her blevet der givet rabat på 98 procent af villahandlerne. Vil du være helt sikker på at kunne forhandle huset ned i pris, skal du måske gå uden om Lemvig. Her bliver der kun givet rabat på lige knap halvdelen af alle de villaer, der sælges. Til gengæld er Lemvig den tredjebilligste kommune i hele landet at købe villa i, så måske kan du klare dig selv uden rabat.

Kommuner med højeste nedslag i kroner og øre:

 1. Lyngby-Taarbæk (1.523 kr. pr. kvadratmeter)
 2. Rudersdal (1.483 kr. pr. kvadratmeter)
 3. Gentofte (1.440 kr. pr. kvadratmeter)
 4. Gladsaxe (1.154 kr. pr. kvadratmeter)
 5. Ballerup (1.114 kr. pr. kvadratmeter)

Kommuner hvor nedslagene er blevet større siden sidste år:

 1. Stevns (+ 48,7 %)
 2. Ikast-Brande (+ 40,4 %)
 3. Ballerup (+ 39,8 %)
 4. Svendborg (+ 28 %)
 5. Billund (+ 27 %)

Kommuner med størst chance for rabat på villakøb:

 1. Langeland (100 %)
 2. Fanø (100 %)
 3. Lyngby-Taarbæk (98,48 %)
 4. Rødovre (97,50)
 5. Odsherred (93,55 %)