Her får du den største rabat på sommerhuset

Foto: Boligsiden

Når vinteren kommer, bliver der givet større rabatter på sommerhussalgene. Se, hvor der i oktober blev givet de største nedslag, når sommerhushandlen skulle på plads.

Der er mange grunde til ikke at købe sommerhus om vinteren. Mest af alt handler det om, at man har begrænset ret til at bruge sommerhuset i vinterhalvåret, og så trækker sommerhuset nu engang mere, når temperaturen udenfor når over de 15 grader.

Men der er lige så mange grunde til at overveje at købe sommerhus netop nu. I oktober steg nedslaget med 3,5 procent fra måneden før, og størrelsen på nedslagene er nu knap 15 procent større end samme tid sidste år. Samtidig lå salgspriserne 1,4 procent lavere end i oktober sidste år.

I oktober i år blev der i gennemsnit slået 1.269 kroner af prisen pr. kvadratmeter på de sommerhuse, der blev solgt. Det svarer til en kontant rabat på små 90.000 kroner for et sommerhus på 70 kvadratmeter.

Rabat på en kvart million kroner

Er du på jagt efter landet største sommerhusrabat, skal du en tur til Frederikssund Kommune. Her blev der i gennemsnit slået 3.400 kroner pr. kvadratmeter af prisen for de sommerhuse, der blev solgt i oktober, eller altså over en kvart million kroner i nedslag for et sommerhus på 70 kvadratmeter.

”Den gennemsnitlige rabat i Frederikssund var meget stor i oktober, så meget kunne tyde på, at der er solgt nogle sommerhuse med exceptionel stor rabat i lige den måned”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, der dermed ikke kan garantere, at de næste købere kan være lige så heldige.

”De nedslag, der bliver aftalt, bunder jo i en konkret vurdering og forhandling mellem køber og sælger i hvert enkelt tilfælde. Men selvom nedslaget kan svinge fra hus til hus, er der en generel tendens til, at der bliver givet større nedslag i vintermånederne”, siger Birgit Daetz.

Tisvilde sælger ud

Også i Jammerbugt, Nordfyns, Langeland og Gribskov er der blevet givet klækkelige rabatter i oktober måned. I Gribskov, der jo er kommune for Tisvilde-området, blev der i gennemsnit slået 1.460 kroner pr. kvadratmeter af prisen, hvilket svarer til en rabat på 102.000 kroner for huset på de 70 kvadratmeter.

Nedslagene i Gribskov kommune er steget markant over det seneste år og ligger nu 22,5 procent over niveauet fra oktober 2013. Salgspriserne ligger dog alligevel 11,3 procent højere end samme tid sidste år. Så meget tyder på, at sælgerne har skruet udbudspriserne lige lovlig højt op, og at de derfor må give et større nedslag. Men altså ikke større end at niveauet for salgspriserne ligger så relativt meget over sidste års niveau.

Top 5: Kommuner med de største sommerhusrabatter (nedslag pr. kvadratmeter i oktober)

  1. Frederikssund (3.351 kr.)
  2. Jammerbugt (1.850 kr.)
  3. Nordfyns (1.556 kr.)
  4. Langeland (1.472 kr.)
  5. Gribskov (1.460 kr.)

Top 5: Kommuner med de mindste sommerhusrabatter (nedslag pr. kvadratmeter i oktober)

  1. Thisted (595 kr.)
  2. Kalundborg (645 kr.)
  3. Skive (724 kr.)
  4. Halsnæs (777 kr.)
  5. Slagelse (842 kr.)