Her får du 50 pct. mere lejlighed for 1 mio. kr.

Foto: Boligsiden

På bare ét år er priserne på ejerlejligheder faldet så meget, at man i visse kommuner får 50 pct. mere lejlighed for 1 mio. kr. I andre kommuner får man mindre for pengene. Det viser nye tal fra www.boligsiden.dk.

Priserne på ejerlejligheder er faldet så meget det seneste år, at man i dag får flere kvadratmeter for 1 mio. kr. i knap to ud af tre kommuner.

I en enkelt kommune får man mere end 50 pct. mere lejlighed for millionen i dag, end hvis man havde købt i september sidste år, viser tal fra www.boligsiden.dk.

”I Skive Kommune får man i dag i gennemsnit 93 kvm ejerlejlighed for 1 mio. kr. For et år siden var den gennemsnitlige ejerlejlighed til den pris kun på 60 kvm,” fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Også i Norddjurs får man næsten 50 pct. mere for millionen i dag – 117 kvm mod 80 for et år siden. De jyske kommuner ligger forrest i feltet i den sammenhæng, men også i de københavnske omegnskommuner får man i dag betydeligt mere for pengene.

”I Allerød, Albertslund og Rudersdal får man knap 20 pct. mere for millionen i dag i forhold til samme tidspunkt i fjor. I Albertslund har udviklingen været mest gunstig i den forstand, at man her konkret får flere ekstra kvadratmeter end i de to øvrige kommuner; 68 kvm i dag – 11 flere end for et år siden,” siger Birgit Daetz.

Ser man på, hvor i landet man får flest kvadratmeter for 1 mio. kr., topper Brønderslev i Nordjylland med 139 kvm, mens Hørsholm fører an i den anden ende med 35 kvm. Ikke overraskende er det især kommuner i og omkring hovedstaden, hvor kvadratmeterpriserne er højest.

Her får du flest kvm for 1 mio. kr.

  1. Brønderslev = 139 m2
  2. Norddjurs = 117 m2
  3. Jammerbugt = 111 m2
  4. Billund = 101 m2
  5. Assens = 96 m2

Her får du færrest kvm for 1 mio. kr.

  1. Hørsholm = 35 m2
  2. Gentofte = 36 m2
  3. Frederiksberg = 36 m2
  4. Samsø = 37 m2
  5. Middelfart = 39 m2