Her er Københavns discountområder

Foto: Boligsiden

Vælg den rigtige ende af byen, og spar tusindvis af kroner pr. kvadratmeter. Boligsidens Københavnerindeks guider dig gennem Hovedstadens krinkelkroge og kvadratmeterpriser.

Er der discountområder på Frederiksberg? Hvilken ”bro” er dyrest? Og hvor skal du hen for at bo for under 20.000 kr. pr. kvadratmeter? Læs med her og bliv klogere på København.

”Vil du bo i København, og er budgettet stramt, skal kigge grundigt på kortet nedenfor, før du går på boligjagt. Vil du bo på Christianshavn eller i Indre By, skal du nemlig vide, at priserne her ligger på over 30.000 kr. pr. kvadratmeter i gennemsnit. Så synes du, det er i overkanten, så skal du udleve dine hipsterdrømme andre steder”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Nørrebro vs. Vesterbro

Start fx med at tage et kig på Nørrebro. Københavns tidligere hippeste bydel er måske blevet udkonkurreret af Vesterbro på hipster-skalaen, men priserne er til gengæld også langt lavere i dag. På Nørrebro betaler man i gennemsnit knap 23.000 kr. pr. kvadratmeter for en lejlighed, hvor Vesterbro’erne må af med over 28.000 kr. Det svarer til en besparelse på 430.000 kr. for en lejlighed i standardstørrelsen, hvis du vælger Nørrebro frem for Vesterbro.

Frederiksberg Syd vs. Frederiksberg C

Drømmer du om det mondæne Frederiksberg med de fine alléer, og hvor koncentrationen af gadebøller er minimeret? Så glem Frederiksberg C for et øjeblik, for her betaler du rask væk over 29.000 kr. pr. kvadratmeter for en lejlighed. På Frederiksberg S kan du til gengæld slippe med knap 27.000 kr. Det er en besparelse på 200.000 for en lejlighed i standardstørrelsen, hvis du vælger Frederiksberg S frem for Frederiksberg C.

Islands Brygge vs. Amagerbro

Der er vitterlig ikke langt fra Islands Brygge til Amagerbro. Det skulle man ellers tro, når man ser på kvadratmeterpriserne. Islands Brygger trækker gennemsnittet helt op på 31.000 kr. pr. kvadratmeter, mens Amagerbro brillerer med næsten rørende lave priser – sammenlignet med resten af København, forstås – på bare 23.000 kr. på kvadratmeter. Det svarer til, at du sparer næsten 700.000 ved at køre en kilometers penge længere mod øst. Måske får du et par ekstra bøller med i området på Amagerbro, men det er en del af områdets charme.

København for under 20.000 kr. pr. kvadratmeter

Vil du have København til discountpriser, som i denne sammenligning er under 20.000 kr. pr. kvadratmeter, skal du være villige til at pumpe cyklen lidt ekstra for at køre en tur på Rådhuspladsen. Men det kan sagtens lade sig gøre. Sundbyvester, som er København S, er et fund for pengene med priser på under 19.000 kr. pr. kvadratmeter. Den nordligste del ligger helt op til Amagerbro, og derfra er der ikke langt til Rådhuspladsen.

Endnu billigere er det i Vigerslev, der godt nok er Valby frem for København, men det er det tætteste, du kommer, hvis du har en slunken pengepung, og så for bare knap 16.000 kr. pr. kvadratmeter. Faktisk er Vigerslev-delen det billigste, du kan få, med mindre du cykler helt til Husum, og så må vi nok konkludere, at du er ude af byen.

Og troede du lige, at du kunne score en billig lejlighed i Sydhavnen? Så må du lige tro om igen, for her har priserne i al ubemærkethed sneget sig op på svimlende 29.000 kr. pr. kvadratmeter!

Find mere om