Her bor du billigt i Aarhus

Foto: Boligsiden.

Spar knap en million på din Aarhus-lejlighed ved at vælge det rigtige kvarter. Her er Boligsidens guide til en billig bolig i den jyske hovedstad.

Du kan bo billigt i Brabrand eller du kan vride bankbogen for en lejlighed i Aarhus N eller C.

Du skal holde dig fra Aarhus N og C, hvis du har et budget, du skal overholde. I de to bydele ligger salgspriserne mere end 5.000 kr. pr. kvadratmeter højere end i alle andre områder i Aarhus og nærmeste omegn. Og priserne her er endda mere end 11.000 kr. højere pr. kvadratmeter end i Brabrand.

”Du kan spare næsten en million kroner for en lejlighed i standardstørrelsen, hvis du bor i Brabrand frem for Aarhus N. Og det svarer til et kvarters tid på cykel. Det er da til at føle på”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Aarhus til spotpriser

De rigtige spotpriser finder du i Brabrand og Højbjerg. Med salgspriser på gennemsnitligt 14.500 kr. og 15.300 kr. er det de billigste, du får på de kanter. Højbjergdelen ligger endda ud til vandet og tæt på Marselisborg, som du altid kan vinke til, hvis du vil føle dig en lille smule royal i din billige bolig.

Kører du fra Højbjerg og nordpå, til du rammer Aarhus C, kommer priserne med et trylleslag op på 25.700 kr. Er pengepungen slunken, er det nok at foretrække at indstille sig på de ekstra minutter på cyklen for at ramme centrum. For en lejlighed i standardstørrelsen vil det nemlig koste næsten 900.000 kr. at krydse den grænse.

Vil du hellere bo i den nordlige ende, skal du til Egå for at finde rimelige priser. Her ligger kvadratmeterpriserne i gennemsnit på 15.900 kr. pr. kvadratmeter. Og her skal du slå til, for allerede når du krydser grænsen til Risskov, er priserne oppe i 20.500 kr.

Risskov vs. Aarhus V

Kredser du omkring de dyre dele af Aarhus kan du vælge at cykle nord til Risskov eller syd mod Aarhus V. Når ret skal være ret, betyder dit vejvalg ikke det store for pengepungen. Der er en smule at spare ved at vælge Aarhus V frem for Risskov, men for en lejlighed i standardstørrelsen bliver det ikke meget mere end knap 63.000 kr.

Højbjerg vs. Viby J

Står valget mellem Højberg og Viby J, kommer Højbjerg igen ud som vinderen, når vi kigger nærmere på Aarhuskortet. Her bor du for 15.300 kr. pr. kvadratmeter, mens Viby J trækker priserne op på 18.500. Du sparer altså mere end en kvart million ved at blive i Højberg i stedet for at suse mod Viby J.

Find mere om