Golfentusiasternes sommerhuse koster ikke ekstra

Foto: Boligsiden

Er du bidt af en gal golfbane, skal du naturligvis have et sommerhus nær de grønne vidder. Her giver du tit køb på havudsigten – til gengæld får du det til en god pris, viser opgørelse fra Boligsiden.dk.

Sommerhussæsonen står for døren, og er man vild med golf, er det oplagt at finde et sommerhus tæt på en af de mange baner. Og selvom golf måske stadig hænger lidt i ryet om at være en overklassesport, så kan man ikke sige det samme om de sommerhuse, der befinder sig i umiddelbar nærhed af golfbanerne. De udbydes nemlig til priser, der ligger syv procent under udbudsprisen for sommerhuse generelt.

Noget af det man går på kompromis med, hvis man køber sommerhus tæt på en golfbane, er ofte havudsigten, og netop en placering tæt på havet trækker prisen op for sommerhusene generelt. De fleste golfbaner er til gengæld placeret inde i landet. Det giver rimelige priser, men som sommerhuskøber må man ofte vælge mellem sporten på tætklippede plæner eller en sommer med fødderne i vandkanten.

”Er budgettet stramt og golfglæden stor, kan man med fordel holde øje med timesharelejligheder og små sommerhuse i feriebyer. Mange er anlagt i nærheden af en golfbane, og her er der fuld golfvaluta for små penge”, anbefaler Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

I Nordjylland er der mest at spare ved at købe et sommerhus tæt på golfbanen. Her er udbudspriserne på sommerhuse med en golfbane i nærheden 18 procent lavere end gennemsnittet i regionen. For et sommerhus på 70 kvadratmeter betyder det en besparelse på 200.000 kroner.

Udbudspriser på sommerhuse med og uden golfbane i nærheden

(kr. pr. kvm. for sommerhuse med og uden golfbane i boligbeskrivelsen)

Område                          Alle sommerhuse       Sommerhuse ved golfbane

Hele landet                       16.267 kr.                           15.152 kr.

Region Hovedstaden      20.498 kr.                          17.841 kr.

Region Midtjylland         15.940 kr.                           16.893 kr.

Region Nordjylland        15.618 kr.                           12.763 kr.

Region Sjælland              14.155 kr.                            14.873 kr.

Region Syddanmark       17.302 kr.                           15.085 kr.

Find mere om