Gå en etage op og spar 75.000 kr.

Foto: Boligsiden

Nu skulle man måske tro, at det er billigst at købe ejerlejlighed i stuen, hvor forbipasserende kan kigge ind, men det er faktisk ikke tilfældet. I gennemsnit er det faktisk 400 kr. billigere pr. kvadratmeter, hvis man i stedet vælger en lejlighed på 1. sal. Det viser nye tal fra www.boligsiden.dk.

Ejerlejligheden bliver dyrere jo højere oppe, man vælger at bo. På 6. sal eller højere oppe, koster op til 50 pct. mere end etagerne under.

Det kan godt være, at vejen til toppen er lang, men i hvert fald er der dyrt at bo. Nye tal fra landets største boligportal, www.boligsiden.dk, viser, at den gennemsnitlige udbudspris for ejerlejligheder er op til 50 pct. højere på de øverste etager af landets beboelsesejendomme.

”I gennemsnit skal man af med godt og vel 29.000 kroner pr. kvadratmeter for at købe en ejerlejlighed, der ligger på 6. sal eller højere. Til sammenligning slipper man 10.000 kr. billigere i stueetagen”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Som det fremgår af tabellen og søjlediagrammet herunder, er der ikke den store prisforskel mellem lejlighederne i stueetagen og på 1. sal og 2. sal.

Det er først fra 3. sal og opefter, at priserne for alvor stiger. Mellem hver etage herefter er der 2.000 til 3.000 kr. i forskel pr. kvadratmeter.

Find mere om