Fritidshuse blev dyrere i oktober

Foto: Boligsiden

Salgspriserne på fritidshuse steg med 1,6 pct. på landsplan i løbet af oktober måned. Det fremgår af helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, der er den mest aktuelle opgørelse over udviklingen på boligmarkedet.

Salgspriserne på fritidshuse steg i oktober med 1,6 pct. Det viser tal fra Boligsidens Markedsindeks, der bygger på salgsdata fra oktober måned.

”Prisstigningerne kan desværre ikke rokke ved det faktum, at salgspriserne på fritidshuse alligevel er lavere i dag sammenlignet med sidste efterår”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Stigningerne ses da heller ikke over alt i landet. Ud af de fem regioner faldt priserne i Syddanmark med 0,8 pct. og i Midtjylland med 2,6 pct.

Det er i særdeleshed hovedstadsregionen, der trækker læsset, idet priserne her steg med hele 6,7 pct., og udviklingen i Region Hovedstaden føres an af de nordsjællandske kommuner Gribskov og Halsnæs. Prisudviklingen i de fem regioner fremgår af figuren nederst på siden.

Priser dykker yderligere til vinter

Selv om priserne altså vanen tro er steget i højsæsonen, ser det ud til, at vi skal vænne os til lavere priser. For ligesom de stiger hen over foråret og sommeren, dykker de igen i de mørke måneder, hvor de almindeligvis når bunden set over en 12-måneders periode.

”Vi må være ærlige og sige, at priserne på fritidshuse er under pres. Og det understreges af, at det gennemsnitlige prisnedslag steg i oktober måned – og i alle fem regioner. Det er ganske vist lavere end på samme tidspunkt i fjor, men stigningen i den forgangne måned er på landsplan godt 8 pct.”, siger Birgit Daetz.

I oktober fik køberne i gennemsnit forhandlet mere end 1.300 kroner af kvadratmeterprisen. Det svarer til, at sælger i runde tal slog 100.000 kroner af kontantprisen på et sommerhus på 80 kvadratmeter.

Fakta om fritidshuse fra Boligsidens Markedsindeks:

  • Prisen på fritidshuse er steget i oktober med 1,6 pct. og ligger nu på 14.224 kr. eller 2,8 pct. under sidste års niveau.
  • Salgstiden for fritidshuse er steget med 9,1 pct., og det tager nu i gennemsnit 293 dage at få solgt sit fritidshus.
  • Nedslaget på fritidshuse ligger på 1.369 kr. pr. kvadratmeter, som er 8,2 pct. højere end for september, men syv pct. lavere end for et år siden.