Forlystelsesparker trækker sommerhuspriserne op

Foto: Boligsiden

Nogle forlystelsesparker trækker sommerhuspriserne langt op over gennemsnittet. Boligsiden.dk har undersøgt, hvilke forlystelser der påvirker boligpriserne. Se, om det gælder dit område.

Måske har tanken strejfet dig: Gad vide, om det trækker sommerhuspriserne op eller ned, hvis man nu bor tæt på en af Danmarks forlystelsesparker? Måske tror du, det er dyrt, fordi du så  har et hus tæt på en populær attraktion. Måske tror du, det er billigt på grund af den øgede trafik i området og larm fra de glade forlystelsesgæster. Svaret afhænger af, hvilken forlystelse du kigger på.

”Nogle forlystelsesparker påvirker meget tydeligt sommerhuspriserne i området. Sommerhuse, der ligger inden for 5 kilometer fra eksempelvis Fårup Sommerland og Lalandia i Rødby, er mellem 20 og 40 procent dyrere end de andre sommerhuse i samme kommune”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Prisniveauet afhænger af området

Om forlystelsen påvirker priserne, afhænger af, hvad der ellers ligger i området.

Odsherred er et studie i sommerattraktioner. I midten ligger Sommerland Sjælland, der i sig selv nok ville have trukket priserne op, hvis det ikke lige var fordi, forlystelsesparken er omgivet af helt utrolig mange kilometers kyststrækning med gode badestrande og nogle af Danmarks bedst beliggende og største sommerhusområder, der ligger helt ud til vandet. Der er simpelthen for mange dyre strandhuse i kommunen, der trækker priserne op til et helt andet niveau, til at husene nær forlystelsesparken slår ud med en højere pris.

Lolland har ikke klassiske, dyre sommerhusmiljøer på samme måde som eksempelvis Rørvig i Odsherred, og Lalandia er magnet på mange børnefamilier, der gerne vil bo tæt på. Det trækker priserne op i en radius af 5 kilometer fra det populære badeland.

At priserne omkring Fårup Sommerland er højere end i resten af kommunen, kan til dels hænge sammen med, at den 5 kilometers radius når ud til sommerhusområdet i Blokhus, hvor der findes flere dyre sommerhuse i luksuskaliberen. Med både Vesterhavsluksus og børnesjov står området rigtig stærkt i forhold til at tiltrække sommerhusgæster og holde et prisniveau, der ligger over resten af kommunen.

Er det dyrt at bo ved en forlystelsespark?

Grafen herunder viser, hvor mange procent prisniveauet for sommerhuse i en radius af 5 kilometer fra Fårup Sommerland og Lalandia ligger over prisniveauet i resten af kommunen.

Sådan gjorde vi:

Vi har undersøgt prisniveauet for sommerhuse i en radius af 5 kilometer fra populære forlystelsesparker i Danmark og sammenlignet med sommerhuspriserne i resten af kommunen.

Find mere om