Flyt ud af storbykommunen og spar op til 50 procent på villaen

Foto: Boligsiden

Vil du ikke ruinere dig selv på at købe en villa i en af storbyerne, kan du spare op til 50 procent på udbudsprisen ved blot at køre over kommunegrænsen, viser beregninger fra Boligsiden.dk.

En villa i en af storbykommunerne kan være en dyr investering. I København og Aarhus kommer udbudsprisen helt op i 100.000 kroner pr. kvadratmeter for de dyreste villaer, og selv en mere gennemsnitlig villa kostede i oktober i Københavns kommune over 30.000 kroner pr. kvadratmeter ifølge Boligsidens Markedsindeks.

Men du skal kun lige køre over kommunegrænsen, før prisen falder. Kører du fra Københavns Kommune til nabokommunen Hvidovre, falder udbudsprisen med 29 procent for en villa. Vælger du Assens frem for nabokommunen Odense, er der 44 procent at spare. Vender du blikket fra Aalborg til Vesthimmerland kommunes, sparer du 49 procent på udbudsprisen, og i Aarhus er der 50 procent at spare ved at se på villa i Syddjurs Kommune i stedet.

”Der er selvfølgelig noget prestige i at bo i byen, og det er nemt og bekvemt. Men søger man et billigere alternativ, skal man ikke længere end ud over kommunegrænsen for at finde det”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Det er typisk nær de store byer, hvor der er mest at spare ved at flytte lidt ud. De høje priser i byen skyldes både den attraktive beliggenhed, men også at udbuddet af villaer generelt er lavt i byerne, der domineres af lejligheder. De få villaer øger efterspørgslen, der igen får priserne til at stige.

Så meget sparer du ved at flytte til nabokommunen fra København og Aarhus:

København33.233 kr./ m2Aarhus21.741 kr./ m2
Hvidovre-29%Syddjurs-50%
Herlev-28%Favrskov-48%
Rødovre-27%Odder-43%
Tårnby-21%Skanderborg-29%