Flyt blikket 100 meter og spar på sommerhuskøbet

Foto: Boligsiden

Ved bare at flytte blikket 100 meter kan du spare over en halv million kroner på sommerhuskøbet. Boligsiden.dk guider dig til et billigt sommerhuskøb tæt på enten vand eller skov.

Drømmer du om et sommerhus i første række til strandkanten, skal du have den store pengepung frem. Sommerhuse under 100 meter fra kysten bliver i gennemsnit udbudt for 29.897 kr. pr. kvm., eller hvad der svarer til godt to mio. kr. for et sommerhus på 70 kvm. Men spadserer du bare 100 meter længere væk fra strandkanten, falder priserne med 10.000 kroner pr. kvadratmeter, og et sommerhus i samme størrelse kommer dermed ned i en pris på lige knap 1,4 mio. kr. Rykker du yderlige 100 meter væk, så sommerhuset ligger mellem 200 og 300 meter fra kysten, er prisen nede i 1,1 mio. kr. Herefter er der ikke det store at hente ved at flytte længere væk.

”Langt de fleste danske sommerhuse ligger i de kystnære områder. Vandet er en eftertragtet udsigt, og efterspørgslen gør, at vi er villige til at betale endog store summer for at bo i første række”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Vil du have sommerhus i skovbrynet, kommer prisen aldrig op i superligaen. Et sommerhus på 70 kvm. under 100 meter fra skoven bliver udbudt for 1,1 mio. kr. i gennemsnit, og det er stort set samme pris, som hvis huset var placeret længere væk fra fuglefløjt og skovens dyr.

Ligger sommerhuset på søbredden, koster det i gennemsnit 2,7 mio. kr. for 70 kvm., og det er dermed dyrere, end hvis det lå i strandkanten. Et vue over søen er dermed Danmarks dyreste sommerhusudsigt.

Find mere om