Flere boliger sælges på overbud

Foto Boligsiden

Andelen af ejerlejligheder og villaer, der sælges over udbudsprisen, er steget i 2012. I visse tilfælde smider boligkøberne store summer på bordet for at få fingre i drømmeboligen. Det viser en statistik fra www.boligsiden.dk.

Antallet af bolighandler steg i 2012, og optimismen på boligmarkedet er forsigtigt begyndt at spire. Priserne steg i hovedstadsområdet, og netop temperaturen på markedet i København og omegn plejer at være en indikator på udviklingen i landet som helhed.

Nu viser tal fra www.boligsiden.dk, at der er andre positive takter på boligmarkedet; antallet af bolighandler, hvor køber bød over udbudsprisen steg nemlig også i det forgangne år.

”I gennemsnit blev 1½ pct. af de handlede villaer solgt over prisen, mens andelen er dobbelt så stor for ejerlejlighederne”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

4 pct. sælges over prisen

”Især når vi ser på ejerlejlighederne, er tendensen en stigende andel, som sælges over udbudsprisen. I de sidste måneder af året var det omkring 4 pct., der blev solgt på overbud”, siger hun og fortsætter:

”Det er især i København, hvor køberne er parate til at lægge en ekstra pose penge på bordet for at sikre sig boligen. Tendensen er drevet af stigende priser i hovedstaden – salgspriserne er 5 pct. højere end for 12 måneder siden og et øget antal handler kombineret med et stærkt faldende udbud. Derfor er der kamp om de bedste ejerlejligheder hos mæglerne i hovedstaden”, fastskår Birgit Daetz.

Giver op til 1/4 mio. kr. mere

I gennemsnit giver køberen lidt mere end 100.000 kroner for en ejerlejlighed, når den sælges på overbud, og på villamarkedet ser man endnu større overpriser.

I 2012 lød den gennemsnitlige overpris på godt og vel 190.000 kroner, og i enkelte måneder har overprisen ligget på 150.000 kroner i gennemsnit. I to af månederne lå priserne i gennemsnit omkring en kvart million over prisen, når køber smed et ekstra bundt sedler på bordet.