Få råd til sommerhus ved at leje det ud

sommerhus

Foto: Boligsiden.

Er økonomien ikke til at eje et sommerhus? Hvis du køber alligevel og sørger for at leje det ud, kan det hjælpe på regnestykket. Her er de gode råd til dig, der vil udleje.

I en undersøgelse foretaget blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer hver fjerde, at de er interesserede i at få et sommerhus, men føler ikke, de har råd. En løsning på det problem kan være at sikre sig indtægter fra udlejning, der kan være med til at finansiere sommerhuset. Ifølge DanCenter, der formidler ferieboliger i Danmark, kan du få mellem 25.000 kroner og 40.000 kroner i indtægt om året ved at udleje et standardsommerhus. Et sommerhus med sauna, spa eller swimmingpool skæpper ekstra i kassen. Den ekstra indtægt kan være det, du mangler, for at du kan få råd til at købe sommerhus.

”Der er i øjeblikket over 700 sommerhuse med en månedlig udgift på under 3.000 kroner. Hvis du kan få 25.000 kroner i lejeindtægt om året, er du nede på en udgift på 1.000 kroner pr. måned. Dog skal du nok regne med, at de billigste sommerhuse er dem, der er små eller i mindre god stand, så det kræver noget ekstra at gøre dem præsentable til udlejning”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Hvis økonomien afhænger af den ekstra indtægt fra udlejning, er det vigtigt, at dit hus er så indbydende som muligt, så du kan tiltrække ”kunder i butikken”. Der er rigtig mange sommerhuse til udlejning, så du er i hård konkurrence. Er dit hus ekstra indbydende, kan du være heldigt, at nogle af dine lejere forelsker sig så meget i det, at de ønsker at leje det år efter år, og dermed er du sikret en fast indtægt.

Tænk som en sælger, når du udlejer

Birgitte Vosper fra Busy Bees Boligstyling understreger, at du som udlejer skal tænke på dit sommerhus, som et hus, der skal sælges igen og igen. Dit sommerhus skal nemlig fremstå indbydende og velindrettet, og der er mange ting, du selv kan gøre, for at forbedre gæsternes oplevelse, så du øger chancen for, at de kommer igen.

Birgitte Vosper har lavet denne tjekliste til dig, der ønsker at udleje dit sommerhus og gøre det absolut uimodståelig.

Førstehåndsindtrykket tæller

Dit sommerhus skal vække begejstring hos dine gæster, så snart de stiger ud af bilen. Flotte krukker med blomster på hver side af hoveddøren, som selvfølgelig skal være ren og pæn. Hvis du har en forhave, kan et lille bord og stole virke hyggeligt.

Lav en velkomstguide

Lav en velkomstguide til dine gæster, og husk at opdatere den mindst en gang om året med information om nye restauranter og turistattraktioner i området, quick-guide til brug af komfur eller vaskemaskine og wifi-kode. En god opdateret guide får gæster til at føle sig velkomne.

Dit hus skal være komfortabelt for alle

Dine gæster vil slappe af og være sammen med deres familie og venner. Sørg for at der er et stort spisebord og store sofaer, så de kan sidde afslappet. Hvis du ikke har plads nok, kan du evt. tilføje nogle sækkestole, som børnene kan flyde i. Hold pyntegenstandene til et minimum, især på overflader, hvor dine gæster naturligt ville lægge deres egne ting.

Gør det nemt for dine gæster at holde orden

Et velorganiseret hus vil spare dine gæster både tid og irritation. Køb evt. en Dymo-maskine, så du sætte mærkaterne på hylder og på indersiden af skuffer i køkkenet, så det er tydeligt, hvor alting bor. Det gør alting så meget lettere. Brug kurve med klare mærkater til tæpper, sportsudstyr, strandting etc.

Vær en god vært, også selvom du ikke er der

Gør besøget hos dig mere personligt, så de husker dig, længe efter de er taget hjem. Sørg for at have et godt udvalg af brætspil. Tænk din målgruppe ind, før du beslutter dig: voksne gæster eller familier med børn? Husk også udendørsting som cykler, kano, strandting, frisbee osv. Dog skal disse ting passes. Der må ikke mangle brikker i brætspillene, og udendørstingene skal være rene, ordentlige og tilgængelige.

Få en professionel fotograf til at tage dine billeder

Det er dine billeder, der skal sælge dit hus. Du kan ikke tage de samme billeder med en iPhone, som en professionel boligfotograf kan.Husk, at dit hus skal være rent og ryddeligt, når der bliver taget billeder, lysene skal være tændte, og du kan med fordel sætte et par glas vin på terrassebordet og hynder på stolene.Husk også at få et par billeder af lokalområdet.

Find mere om