Få landlig idyl for under en million kroner

Foto: Boligsiden.

Foråret er på vej, træerne springer ud, og måske drømmer du om at flytte ud i grønne omgivelser tæt på naturen. Den drøm behøver ikke at være af den dyre slags. Den kan uden problemer udleves for under en million kroner.

Gylden sol, højt til himlen og fuglefløjt fra trækronerne. Landlig idyl er ikke kun et pittoresk motiv i Morten Korchs udødelige klassikere, men også noget der findes i massevis i de danske yder- og landområder. Og prisklasserne er mange. Den dyreste landejendom i udbud kræver en særdeles god økonomi. Nærmere bestemt 53,5 millioner kroner. Men idyllen fås også for en slik.

Lige nu er der over 3.000 landejendomme til salg på Boligsiden.dk, hvoraf knap 350 kan erhverves for under en million kroner. Og vi taler ikke om nedrivningsparate huse, men om landsteder der for manges vedkommende er lige til at flytte ind i.

”Der er en misforstået skepsis omkring meget budgetvenlige boliger. Især hvis man er vant til de høje priser i byerne. Med dem in mente kan det virke ubegribeligt, at man kan få 200 kvadratmeter bolig, plads til børn, dyr og hobbyer uden at skulle føle sig det mindste klemt for en rund million. Men det er slet ikke så unikt med den slags priser, hvis man drømmer om at flytte på landet,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Livskvalitet ad libitum

Man skal selvfølgelig gøre op med sig selv, hvilke prioriteter man har, inden man flytter på landet. Et udpræget bymenneske vil måske føle sig isoleret, mens en masse liv og larm gør det samme for andre. Men sukker man efter mere plads, at høre fuglene pippe og frisk luft ad libitum, er der masser af livskvalitet at høste på landet.

”Skifter du lejligheden ud med en ejendom på landet, kan det godt betale sig at overveje, hvilken type hus du køber i forhold til mængden af vedligehold, som alt andet lige er større end i etagebyggeri. Bindingsværk og stråtag er smukt, men det kræver fageksperter at vedligeholde. Find ud af om du er til gør-det-selv-projekter à la DR’s Bonderøven, eller om du er til den færdige pakke, så du kan nyde fra første dag,” siger Birgit Daetz.

Fem skønne landejendomme til salg for under en million kroner

Møllerled 32, N. Esterbølle
5400 Bogense
Udbudspris: 999.999 kr.

Charmerende bindingsværk med stråtag og overdækket gårdhave på Nordfyn. Ud over de 150 kvadratmeter bolig, er der 100 kvadratmeter garage/værksted med støbt gulv, pejs og nyere badeværelse. Grunden er knap 2,5 hektar og ligger seks kilometer fra Bogense By.

Vittarpvej 29
6855 Outrup
Udbudspris: 999.000 kr.

Med 238 boligkvadratmeter og syv værelser er der plads til den helt store familie i ejendommen, der er beliggende i naturskønne omgivelser nord for Varde. Der er løbende blevet renoveret, hvilket gør, at boligen er lige til at flytte ind i. Indkøb, skole og sportsforening er tæt på ejendommen.

Øster Vejrupvej 3, Lyne
6880 Tarm
Udbudspris: 998.000 kr.

179 kvadratmeter renoveret bolig med over 11.000 kvadratmeter grund lige midt i marker og skøn natur. Ejendommen, der ligger 2,5 kilometer fra Lyne, har badeværelse med jacuzzi, stor gildesal med brændeovn, fitnessrum og dobbelt garage med to porte.

Krabbesbrovej 25, Ulsted
9370 Hals
Udbudspris: 998.000 kr.

Denne ejendom er fuldt gearet til både hestehold og en idyllisk tilværelse på landet. Du får en knap to hektar stor grund blandt andet med komplet træningsbane til heste samt to folde. Der er bad fra 2015 og køkken fra 2011, hvor der er varme i gulvet på samme måde som i den tilstødende stue.

Kielstrupvej 2, Kielstrup
9500 Hobro
Udbudspris: 995.000 kr.

Det bliver næsten ikke mere naturskønt end det her. Landejendom med 2,4 hektar jord og egen sø. Gode solide udhuse, der indeholder staldbygning, lade og opbevaringsrum – god til mindre dyrehold. Selve boligen 172 kvadratmeter fordelt på to etager, og huset er opført i røde mursten.

Find mere om