Ejerlejlighederne fortsætter deres himmelflugt

Foto: Boligsiden

Lejlighederne fortsætter den kurs, de satte i starten af året. Stigende priser og kortere salgstider præger billedet, viser nyeste juli-tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Lejlighederne buldrer stadig frem på markedet. Hvor husejerne i stilfærdighed kan glæde sig over svage fremskridt som lidt hurtigere salgstider, lidt mindre prisnedslag og svagt stigende priser, er der en helt anden fest i lejlighedsland. Her er der stadig godt med fart på og masser at fejre. Sammenlignet med sidste år er der sket en kæmpe udvikling i priser, salgstider og prisnedslag.

”Det har været en virkelig været en markant udvikling på ejerlejlighederne sammenlignet med de andre boligtyper. Villaerne har ikke kunnet følge med, og sommerhusene har været sat af fra starten. Lejlighederne kører deres eget løb. Det er gode tider, hvis man skal sælge”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Siden sidste måned er priserne på ejerlejligheder steget beskedent med knap 1 procent, men priserne er gået i vejret med 11,5 procent siden sidste år.

Det går også hurtigere og hurtigere med at få solgt lejlighederne. I juli tog det i gennemsnit 131 dage at få solgt sin ejerlejlighed. Bare siden sidste måned er der skåret 1,3 procent af salgstiden, og siden sidste år er det godt 19 procent

Lejlighedsejerne er også ganske bevidste om, hvordan markedet ser ud, og det afspejler sig i prisnedslagene, der er skrumpet ganske gevaldigt. I dag bliver der i gennemsnit givet 644 kr. i nedslag pr. kvadratmeter, hvilket svarer til 55.000 kr. for en gennemsnitlig lejlighed på 86 kvadratmeter. Nedslaget er skrumpet med 22 procent siden sidste år, og på landsplan bliver hver tredje lejlighed i dag solgt til prisen eller over.

Fest i Hovedstaden

Det er forventeligt, at Hovedstaden som et evigt yndet boligområde lægger afstand til de andre regioner. Og ganske rigtigt er det særlig festligt at skulle sælge lejlighed i Hovedstaden. Hvor lejlighedspriserne er steget 11,5 procent i landet som helhed, topper Region Hovedstaden med knap 15 procents stigning. Og hvor nedslagene er blevet 22 procent mindre i hele landet, er de blevet 27 procent mindre i Hovedstaden.

Salgstiderne i Region Hovedstaden giver også grundt til at tage fest og fejring. Bare 108 dage tager det i Hovedstaden sammenlignet med 131 dage for landet som helhed. Ser man udelukkende på København er salgstiden bare 81 dage – altså under 3 måneder.

Dykker man endnu længere ned i tallene, kan man se, at den fjerdedel af københavnerlejlighederne, der bliver solgt hurtigst, bliver solgt på bare 15 dage. Så måske er det ikke overraskende, at næsten hver anden Københavnerlejlighed bliver solgt til prisen eller over.