Drømmen om parcelhus kan indfries for en million

Foto: Boligsiden.dk

I otte af landets kommuner koster et standardhus under 1 million kroner. Over det meste af landet kan du dog finde villaer i forskellige stand og størrelse under den magiske million.

Mange drømmer om et hus til under en million. Boligsidens popularitetsindeks afslører, at der oftest er mellem 30 og 40 procent af de hussøgende, der ser på villaer med en udbudspris på under en million.

Er millionen dit eneste kriterium, er der langt over 11.000 villaer og rækkehuse at vælge imellem på Boligsiden.dk. Husene er fordelt over hele landet dog med undtagelse af Hovedstadsområdet og området omkring Aarhus. For under en million får du villaer i enhver stand og størrelse. Jo tættere du kommer på en større by, desto mindre og dårligere vedligeholdte villaer får du for en million. Jo længere væk du bevæger dig, desto større og nyere er de huse, der holder sig under millionen.

Standardhuset holder sig under millionen i otte kommuner

Standardhuset er gennemsnittet af alle gennemsnitlige huse. Det er huset på mellem 130 og 150 kvadratmeter, der er bygget i perioden 1960-1990. Netop nu kan standardhuset fås for under en million kroner i otte af landets kommuner. De billige standardhuse placerer sig typisk på Lolland Falster og i enkelte kommuner i Vest- og Sønderjylland.

Lav rente gør standardhuset billigere

Prisen på standardhuset har ligget stabilt hele 2013 med undtagelse af Region Hovedstaden, hvor prisen er steget lidt. Alligevel har flere opdaget, at standardhuset er inden for rækkevidde:

”På grund af de store rentefald og den historisk lave rente, koster det mindre at sidde i standardhuset i dag sammenlignet med sidste år. Baren er dermed blevet sænket for, hvor meget man skal kunne betale pr. måned. Omvendt set har bankerne strammet skruen, og en dugfrisk undersøgelse blandt www.boligsiden.dks brugere peger på, at ca. 18 procent af boligkøberne ikke får bevilget det lån, de gerne vil have”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Se prisen på standardhuset i din kommune på kortet nedenfor