Dine rygevaner bestemmer boligprisen

Færre og færre ryger inden døre. Og det kan der være gode penge i. Mange købere vil nemlig have rabat, hvis de skal købe en rygerbolig, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Vi skal ikke mange årtier tilbage, før tobakstågerne bølgede i mange danske hjem. I dag er et det et særsyn at se et fyldt askebæger på stuebordet. I takt med at rygning er blevet forbudt flere offentlige steder, er røgen i høj grad også forsvundet ud af de danske hjem. Fordelen er ikke bare et bedre og sundere indeklima, men også at der er flere penge i de røgfrie hjem. En undersøgelse fra Boligsiden.dk viser, at hver tredje boliginteresserede ikke vil købe en bolig, hvor der har været røget, og 41 procent vil have et nedslag i prisen, hvis der har været røget inden for. Samtidig er der meget, der tyder på, at vores holdning til røg har ændret sig fundamentalt.

Niels Them Kjær, der er projektchef i Kræftens Bekæmpelse, bekræfter, at der er sket en holdningsændring blandt danskerne:

”Der er markant flere, som beskytter sig mod tobaksrøg, og udviklingen er sket på relativt få år. Det er tydeligt, at det er et område, hvor holdningerne virkelig rykker sig i disse år, og i dag er det mest normalt at gå udenfor for at ryge. Danskerne vil gerne leve røgfrit”, siger Niels Them Kjær.

En anden undersøgelse fra Boligsiden.dk viser da også, at kun 12 procent bor i et hjem, hvor der bliver røget indenfor. 19 procent går udenfor og ryger, og 69 procent svarer, at ingen i husstanden ryger.

Find mere om