En krone sparet er en krone tjent. Sådan kunne man antage, at mange danskere tænker om energirenovering, der hitter blandt Boligsiden.dks brugere.
På Boligsiden.dk laver vi jævnligt undersøgelser, hvor vi spørger om brugernes holdninger til forskellige boligrelaterede emner. Siden 2013 har vi af flere omgange spurgt ind til ønsket om at energirenovere boligen. Brugerne har været flittige ved tastaturet, og i alt er der tikket flere end 3.000 svar ind.
Mange af vores brugere har svaret, at de rent faktisk planlagde at gennemføre en større eller mindre energirenovering. Og en opfølgende undersøgelse i november 2016 viser, at flere end ventet rent faktisk har gennemført en renovering. Energirenovering er en populær måde at opdatere sin bolig på, siger kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, Birgit Daetz:
”Når du køber hus, er der også en energirapport med i salgsopstillingen, og her får du sort på hvidt at vide, hvad du kan forvente at spare på en energirenovering. Samtidig har der været økonomiske incitamenter fra politisk side, som også har gjort det mere attraktivt at energirenovere. Alt i alt er det en god måde at føre sit hus up to date på. Og salgsprisen for energirenoverede huse ligger typisk højere end andre huse”, siger Birgit Daetz.
Husk fagmanden
Der er mange forskellige måder at energirenovere på. Det kan være at sætte termoruder i boligen, skifte loftsisoleringen, at efterisolere væggene eller at udskifte oliefyret med f.eks. naturgas eller fjernvarme. Man bør dog altid tænke nøje over, hvor lang tid man ønsker at bo i boligen i forhold til, hvor mange penge man investerer i renoveringen.
Uanset hvilken type renovering, du ønsker at begive dig ud i for at forbedre din bolig og spare penge på bundlinjen, er det en god idé at tage en fagekspert med i forløbet. Så er du dækket ind, hvis der skulle opstå problemer undervejs. Eksempelvis vægisolering kan have stor betydning for boligens sundhed. Der er dog ingen tvivl om, at energirenovering kan ses på bundlinjen.