Derfor er villaerne dyre på Frederiksberg

Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

Den dyreste villa, der er til salg på Frederiksberg netop nu, er en 560 kvadratmeter stor palævilla, der ligger på Amalievej. Den imponerende villa er også begunstiget med en knap 1.400 kvadratmeter stor have, og al den megen plads i københavnsområdet koster knapper. Helt præcis 26,5 millioner kroner er boligen udbudt for, og det gør boligen til den dyreste i Frederiksberg Kommune. Men den er langt fra den eneste dyre villa.

Blandt de boliger, der er til salg netop nu, starter priserne for en villa eller rækkehus ved 3,25 millioner kroner, og ser man på priserne for solgte boliger, har de da også været støt stigende. Alene den seneste måned er salgsprisen på en villa steget med 3 procent i Frederiksberg Kommune.

”Både i København og på Frederiksberg er salgspriserne steget markant de seneste år, men niveauet på Frederikserg ligger langt over dét i København. I oktober i år lå salgspriserne på en villa på Frederiksberg 9.000 kroner højere pr. kvadratmeter end i København. Det skyldes både det lille udbud og den store efterspørgsel på Frederiksberg, men også at både skattesats og grundskyld er lavere på Frederiksberg end i København. Det gør Frederiksberg til en eftertragtet bydel, og det får betydning for boligpriserne”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Skattesatsen er 1 procentpoint lavere på Frederiksberg end i Københavns Kommune, og grundskylden er 0,7 procent lavere på Frederiksberg end i Københavns Kommune.

Få villaer et vælge imellem

På Frederiksberg er der i alt 1.814 villaer og rækkehuse, men kun 29 af dem er til salg. Udbuddet er faldet med knap 23 procent siden sidste år. Til sammenligning er det steget med 3,7 procent i Københavns Kommune. Der er altså ikke bare få huse at vælge imellem, hvis man vil købe; der er også markant færre end sidste år, og det gør i høj grad boligmarkedet til sælgers marked.

Det meget lille udbud er medvirkende til, at husene også i gennemsnit bliver solgt på bare 90 dage i kommunen; Langt under landsgennemsnittet på 206 dage og nok til at placere Frederiksberg som nummer to over kommuner med det hurtigste hussalg. Kun i Tårnby går det hurtigere.

Ejerlejlighederne på Frederiksberg bliver solgt på 84 dage i gennemsnit, og det er udsædvanligt, at villaer og lejligheder har næsten samme salgstider. Lejlighederne sælger typisk hurtigt, men det er udsædvanligt, at husene kan sælges lige så hurtigt.

”Markedet på Frederiksberg er presset. Det er et geografisk lille område, og folk på Frederiksberg har tendens til at slå sig ned og blive boende. Der er derfor ikke stor udskiftning, og som køber skal du altså både være lidt heldig og ikke mindst have et godt forhold til din bank, for at kunne købe villa”, siger Birgit Daetz.

Find mere om