De isolerede huse med de lave varmeregninger koster kassen. Se, hvad du skal betale ekstra for at få en billig varmeregning.
Vil du have en lav varmeregning, kommer du til at betale for den. Paradokset ligger i, at jo bedre isoleret og energioptimeret et hus er, desto dyrere er det at købe. Man skal altså kunne se perspektivet i at investere over en million ekstra i et energivenligt hus for derefter at kunne nøjes med en lav varmeregning i mange år frem.
Fra den ene yderlighed til den anden er der 1,9 millioner. Villaerne med de gode A-mærker bliver i gennemsnit solgt for 3 millioner kroner, mens de dårligt isolerede G-mærkede villaer bliver solgt for knap 1,2 millioner kroner. Men det betyder også, at du har en pæn sum at gøre godt med, hvis du har forelsket dig i et dårligt energioptimeret hus og ønsker at gøre noget ved det.
Ifølge Energistyrelsen er det realistisk at kunne rykke energimærket fra G til C. Det vil reducere din varmeregning mærkbart, og det vil fordoble værdien på villaen, da salgsprisen i gennemsnit stiger med 1,2 million kroner, hvis energimærket forbedres fra G til C. Samtidig vil det gøre villaen mere eftertragtet ved et fremtidigt salg.
”Ifølge en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk går 67 procent af køberne efter en bolig med lavt energiforbrug. Men da det kun er hvert fjerde hus, der har energimærke C eller bedre, ender mange med et hus i en anden energiklasse. Derfor skal man ikke fortvivle, hvis man har til salg-skiltet stående ude foran et af de energitunge huse”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.
Salgspris pr. kvadratmeter for villaer fordelt på energimærker
A-mærke: 18.252 kr.
B-mærke: 16.370 kr.
C-mærke: 14.702 kr.
D-mærke: 13.330 kr.
E-mærke: 12.066 kr.
F-mærke: 10.722 kr.
G-mærke: 8.297 kr.