De dyreste sommerhuse ligger i fem store områder

sommerhus

Foto: Boligsiden.

Landets dyreste sommerhuse klumper sig sammen i fem-seks attraktive områder på Sjælland og i Jylland. Derimod byder skønne Lolland og Falster på nogle af de allerbilligste sommerhusområder i Danmark.

Med en samlet dansk kyststrækning på omkring 7.000 kilometer kan det ikke overraske, at de mest populære sommerhusområder ligger ved havet. Men vand er ikke bare vand. Boligsiden.dk har nemlig lavet en opgørelse, der viser, at danskerne i stor stil foretrækker fem områder i landet. Det er i hvert fald i disse områder, at den gennemsnitlige pris pr. kvadratmeter er højest.

”Generelt set er hele kyststrækningen i Nordsjælland med de attraktive områder i Tisvildeleje, Hornbæk og Rågeleje i spidsen den dyreste del af landet at købe fritidshus i. Herudover er vestsiden af ’hætten’ i Jylland – med Skagen i front – samt Trekantsområdet og områderne omkring Rømø og Aarhus de dyreste i Danmark”, siger Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

Silkeborg også dyrt

Herudover skal man regne med endnu et område, om end det er noget mindre end de øvrige dominerende. Det er Silkeborg Søerne, så det er altså ikke kun havet, der tiltrækker danskerne, når der skal købes fritidshus ved vandet.

Som det fremgår af kortet nederst her på siden, koster husene i de dyreste områder i gennemsnit over 21.615 kroner – og helt op til det 10-dobbelte. I visse områder er der således ganske få fritidsboliger, som holder så høj en pris, at de i den grad trækker den samlede gennemsnitspris i vejret. Et fritidshus i Skagen er ét af disse.

Højeste m2-pris i Skagen

”Det er et hus på kun 79 kvadratmeter. Huset er udbudt til en pris på 25 mio. kr. Det giver en kvadratmeterpris på over 316.000 kroner; det er den største kvadratmeterpris, jeg umiddelbart kan huske nogensinde at have set”, fortæller Birgit Daetz.

For mange mennesker kan væsentligt mindre imidlertid gøre det. Hvis man vender blikket væk fra de dyre områder og stadig gerne vil bo ved vandet, er Vestjylland fra Nissum Fjord i syd og til Hanstholm samt stort set hele Limfjorden rundt blandt landets billigste steder at købe sommerhus.

Det samme gælder langs kysten næsten hele vejen rundt om Lolland og på sydspidserne af Falster og Sjælland samt en del af Møn.

Gang i markedet netop nu

”Her ligger de gennemsnitlige priser fra omkring 7.200 til 15.800 kroner pr. kvadratmeter. Til sammenligning koster de danske sommerhuse i gennemsnit lige godt 19.000 kroner pr. kvadratmeter, så der kan være nogle rigtig gode handler at gøre ude hos ejendomsmæglerne. Og netop nu er tiden, hvor der er mest gang i sommerhusmarkedet mange steder”, slutter Birgit Daetz.

De dyreste sommerhusområder i Danmark. Kilde: Boligsiden.dk

Find mere om