Danmarks dyreste sommerhus koster lige så meget som de 120 billigste – tilsammen

Foto: Boligsiden

Det dyreste sommerhus på www.boligsiden.dk koster knap 40 mio. kr. kontant. For den pris kan man i stedet vælge de 120 billigste sommerhuse, der er til salg på www.boligsiden.dk

Hvis man går efter landets dyreste sommerhus, skal man smide næsten 40 mio. kr. på bordet. Helt præcis koster det dyrest udbudte sommerhus på www.boligsiden.dk 39.950.000 kroner.

For det beløb kan man i stedet få de 120 billigste sommerhuse, der for tiden er til salg. Og så er der oven i købet til en lækker bil til garagen, for eksempel en spritny VW Golf Highline med fem døre, som koster 314.998 kr. Så er der endda en daler i overskud; prisen for de tilsammen 120 billigste sommerhuse på www.boligsiden.dk er nemlig 315.000 kroner lavere end Danmarks dyreste sommerhus.

Skal det alligevel være den ultimative, kompromisløse luksus, får man til gengæld en pragtfuld sommervilla direkte til stranden i Hornbæk med havudsigt fra alle husets etager. Huset har syv værelser, og de 227 kvadratmeter er opført i 1903. Dermed får man ikke alene liebhaveri, men også et hus med historie og ånden fra flere generationer af sommergæster.

Priser fra 150.000 kr.

Nu er det langt fra de fleste danskere beskåret at investere 40 mio. kr. i et hus – endsige et sommerhus. Og i den anden ende af skalaen er der ikke et eneste af de 120 billigste sommerhuse, som koster mere end 395.000 kroner. Det billigste får man endda for sølle 150.000 kroner – halvdelen af prisen for den nye Golf.

Ser man på udviklingen de seneste 12 måneder, fremgår det af www.boligsiden.dk’s tal, at man i dag får samme antal af de billigste huse for prisen af det dyreste.

Billige huse er blevet lidt dyrere

”På samme tidspunkt i fjor viste vores beregninger, at man i stedet for landets dengang dyreste sommerhus i stedet kunne få 120 af de billigste – altså samme antal som i dag. Men det skyldes ikke, at priserne er højere i dag. Tværtimod kostede landets dyrest udbudte sommerhus i juni sidste år 45 mio. kr. Så man kan vel snarere sige, at de billigste sommerhuse gennemsnitligt er lidt dyrere nu end sidste sommer,” siger Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

”I øvrigt er det dyreste sommerhus netop nu det samme som i fjor – det er bare sat ned med lidt over fem millioner kroner siden sidste sommer,” tilføjer Birgit Daetz.

I beregningerne fra www.boligsiden.dk er kun medtaget sommerhuse, som ikke er timeshare – vil man hellere have en fritidsbolig med de betingelser, starter priserne i det danske sommerland helt nede på 40.000 kroner for en fritidslejlighed i Kalvehave. Hvis man mere er til det modæne Skagen kan en fritidslejlighed i Hotel Skagen erhverves for 150.000 kroner.