Danmarks dyreste Sommerhuse: Se landets mest eksklusive sommerhuse

På billedet ses Åkandevej 10 i Skagen, der lige nu er det dyreste sommerhus i udbud. Foto: Lilienhoff

De 10 dyreste sommerhuse, der er til salg netop nu, udgør til sammen en udbudspris på over 168 millioner kroner. Se listen over de 10 dyreste sommerhuse på det danske boligmarked.

Solen skinner, og varmegraderne er i disse dage en tur sydpå værdig. Drømme om sommerhuskøb kan derfor være ekstra æggende, og selvom det ganske vist er gratis at drømme, er priserne på Danmarks mest eksklusive sommerhuse smertelige for langt de fleste husholdninger.

Landets absolut dyreste sommerhus, der i begyndelsen af 1900-tallet blev opført til ambassadørlægen William Bull, er beliggende på Åkandevej 10 i Skagen. De 264 herskabelige kvadratmeter ligger på Grenen i et uforstyrret landskab, der må betegnes som værende ganske unikt. Og det samme kan man sige om prisen.

Sommerhuset er udbudt til 24 millioner kroner, og det er dermed mere end fire millioner kroner dyrere end nummer to på listen over landets dyreste i 2019. I 2023 rækker en pris på 24 millioner ikke til at komme i top 10.

”Skagen er et af Danmarks mest ikoniske og attraktive sommerhusområder, og det afspejler sig i priserne. Ser vi på top 10 over de dyreste sommerhuse, der er i udbud lige nu, er fire af husene beliggende i Skagen. Det siger lidt om niveauet, der mere end måler sig med det nordsjællandske marked, som naturligvis er med til at udgøre spydspidsen af det mest eksklusive af sommerhusmarkedet,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Dyreste hus: Se de dyreste huse til salg i Danmark lige nu

Et smalt købersegment

Den samlede udbudspris på de 10 dyreste sommerhuse i udbud i 2019 ligger på lidt over 168 millioner kroner. Der er med andre ord tale om liebhaveri af fineste skuffe. Spoler vi tiden frem til idag 2023 er prisen for de 10 dyreste sommerhuse til salg 431 millioner.

”De helt dyre sommerhuse taler til et meget smalt købersegment, hvorfor vi også ser, at en del af de boliger, der præger top 10 har været på markedet i en vis rum tid,” siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”En feriebolig er i forvejen et ekstravagant køb, der kræver luft i økonomien, og når vi ser på priserne på de absolut dyreste sommerhuse på markedet, er Hr. og Fru Danmark sat af for længst. Husene skal derimod afsættes til velhavere, der ønsker sig noget særligt eksklusivt.”

Find mere om