Boligsidens Markedsindeks: Huspriserne nu oppe på sidste års niveau

Foto: Boligsiden

Salgspriserne på villaer og rækkehuse er yderst stabile, og familiens kommende hus koster i dag det samme som for et år siden. Men der gives i dag markant mindre prisnedslag på husene sammenlignet med for 12 måneder siden. Det viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, der er den mest aktuelle opgørelse over udviklingen på boligmarkedet i november 2012.

Markedet for villaer og rækkehuse er i den grad præget af stabilitet. Prisen på villaer og rækkehuse faldt i november med 0,1 pct. og ligger nu på sidste års niveau. Det viser tal fra Boligsidens Markedsindeks, der bygger på salgsdata fra november måned.

”Et gennemsnitligt hus koster 11.119 kroner pr. kvadratmeter. Sådan var det for ét år siden, sådan var det i sidste måned, og sådan er det i dag. I løbet af året har boligpriserne svinget på landsplan med mindre end 220 kr. eller omkring 30.000 kr. for et parcelhus på 150 kvm. Mere stabile priser får man ikke,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk, og fortsætter:

”Vi forventer ikke yderligere prisfald på enfamiliehuse i den nærmeste fremtid. Meget afhænger selvfølgelig af den hjemlige økonomiske udvikling, og hvis der ikke kommer ubehagelige overraskelser i for eksempel ledighedstallene, så regner vi med fortsat stabilitet, ja måske endda en lille fremgang i de kommende måneder.”

Priserne lå helt stabilt i løbet af november måned, og det mønster går igen i samtlige dele af landet. Ser man over det seneste år, er der imidlertid regionale udsving, og priserne er 3,7 pct. lavere i Region Sjælland, mens de er 1,6 pct. højere i Region Hovedstaden.

Huse sælges med mindre prisnedslag

Boligsælgere har fået gunstigere vilkår på markedet, og det afspejler sig i prisnedslagene. Der bliver nemlig i dag i gennemsnit givet et nedslag, der er 14 pct. lavere end på samme tidspunkt sidste år. I gennemsnit får køber i dag en salgspris, der er 744 kr. lavere pr. kvadratmeter, hvilket svarer til godt 100.000 kr. i nedslag for et parcelhus på 150 kvm.

Se alle tallene for ejerlejligheder, huse og fritidshuse samt for din region og kommune på Boligsidens Markedsindeks november 2012

Læs mere på Boligsiden.dk.

Fakta Boligsidens Markedsindeks for november:

Villaer og rækkehuse

  • Prisen på villaer og rækkehuse faldt i november med 0,1 pct. og ligger 0,3 pct. under sidste års niveau.
  • Salgstiden for villaer og rækkehuse er den seneste måned steget med knap en pct., og det tager nu i gennemsnit 220 dage at få solgt sit hus. Dermed tager det i dag 3 uger længere at sælge sit hus end for et år siden
  • Nedslaget på villaer og rækkehuse ligger på 744 kr. pr. kvadratmeter. Prisnedslaget er i dag mindre end for et år siden, og det gælder alle fem regioner.

Ejerlejligheder

  • Salgspriserne er steget med knap 1 pct. den seneste måned og 5 pct. det seneste år.
  • Salgspriserne er i alle regioner højere end for såvel en måned som for 12 måneder siden
  • Salgstiden er faldet med lidt over 9 pct. på et år, og det tager nu i gennemsnit knap 5 måneder at sælge ejerlejligheden
  • Prisnedslaget er faldet med 28 pct. over 12 måneder og er nu på 722 kr. pr. m2