Boligpriser nedsat med en kvart Storebæltsbro

Foto: Boligsiden

Gavmilde boligsælgere sætter boligpriserne ned. Netop nu har boligsøgende allerede sparet 5,4 milliarder – uden at røre en finger, viser en undersøgelse fra Boligsiden.dk

Her bliver der givet ved dørene: Danske boligejere sætter boligpriserne ned, lang tid før der er en køber på banen, og de egentlige prisforhandlinger indledes.

”Ser man på de boliger, der er til salg netop nu, er de til sammen blevet sat ned med knap 5.400.000.000 kr. Det svarer rundt regnet til en kvart Storebæltsbro”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Optimismepriser giver nedslag

Ikke overraskende vil alle have så meget for deres bolig som muligt. Derfor udbydes den ofte til salg til en pris, der ligger i toppen af, hvad man kan forvente at få for den. Lykkes det så ikke at sælge til dén pris, er der plads til prisnedsættelse og forhandling.

Andre vælger fra starten at sætte boligen til salg med en knivskarp udbudspris, der så ikke er til forhandling. I de tilfælde skal køberne være vakse ved havelågen.

Stadig flere og flere boliger bliver handlet til prisen og over, så som køber kan man ikke vide sig sikker på, om prisen rent faktisk kan forhandles:

”Går der for meget von And i den, og trækker man den for at se, om prisen falder, kan man risikere, at boligen bliver solgt for snuden for en”, siger Birgit Daetz.

Prisroulette gør det svært for køberne

Som køber kan man godt få sved på panden og rynker i panden af at prøve at forudse, hvordan prisen på den bolig, man har fået kig på, mon vil udvikle sig. Falder prisen yderligere? Hvor stor er interessen blandt andre boligsøgende? Skal jeg slå til nu? Kan jeg presse prisen yderligere? Ryger den for næsen af mig lige om lidt?

Det nærmer sig roulettelignende tilstande, når boligkøbere skal sætte penge på rød eller sort: Vente eller slå til. Med udviklingen af boliger, der sælges over prisen, er det kun  blevet sværere at forudse.

Under alle omstændigheder må det være en trøst for de boligsøgende at vide, at de til dato har sparet over 5 milliarder bare ved at lade tiden gå. Også selvom de måske missede et par ønskeboliger i processen.

Find mere om