Boligkøberne får mindre i rabat end for få uger siden

Foto: Boligsiden

Det gennemsnitlige nedslag i pris på villaer og rækkehuse faldt i sidste uge. Foto: Boligsiden.

På trods af corona sælges der fortsat mange boliger i Danmark, og i takt med det stigende salg falder det gennemsnitlige nedslag i prisen også. Det viser Boligsidens seneste update gældende for sidste uge.

Efter den delvise nedlukning af Danmark var en af de målbare konsekvenser af corona, at der blev givet større nedslag i prisen for at få handlerne i hus. Det gjaldt både for villaer og rækkehuse samt ejerlejligheder.

Men efter en brat opbremsning på boligmarkedet i forbindelse med nedlukningen i marts, viser øjebliksbilledet, at boligmarkedet på mange måder ved at finde tilbage til sit gamle gear.

Boligsidens seneste ugeupdate, gældende for uge 22, viser blandt andet, at det gennemsnitlige nedslag for huse er faldet, imens det for ejerlejlighederne er steget en smule, men stadig ligger på et lavere niveau end tidligere i coronakrisen.

Således lå det gennemsnitlige nedslag for villaer og rækkehuse i sidste uge på 486 kroner per kvadratmeter, imens der i gennemsnit blev slået 766 kroner af prisen per kvadratmeter for ejerlejlighederne.

”I ugerne efter nedlukningen af Danmark så vi en stigning i det gennemsnitlige nedslag for både huse og ejerlejligheder, men det fald har udlignet sig for begge boligtyper. For husenes vedkommende er der endda tale om, at nedslaget er meget tæt på det laveste niveau, der er registreret i år. For ejerlejlighederne gælder der, at der lige mangler det sidste for at nå ned på samme niveau som før corona,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Øget handelsaktivitet får nedslaget til at falde

Men hvad er så forklaringen bag, at boligkøberne i øjeblikket har udsigt til mindre rabat ved deres boligkøb?

Det hænger sammen med den øgede aktivitet, som gør sig gældende på boligmarkedet i øjeblikket.

”I de seneste uger er der sket en stigning i handelsaktiviteten, og der er flere købere til både huse og ejerlejligheder. Det påvirker hurtigt nedslaget, for når der er flere potentielle købere i sigte, er det også sværere at forhandle sig frem til en billigere pris hos den enkelte sælger,” siger Birgit Daetz.

Både for villaer og rækkehuse samt ejerlejligheder gælder der, at niveauet for antal solgte i sidste uge lå højere end gennemsnittet for samme uge i de tidligere år.

Det gælder i særdeleshed også for sommerhusene, hvor salget er eksploderet i den seneste tid. Og her er det gennemsnitlige nedslag i pris selvsagt også lavt. Det ligger i øjeblikket 35 procent under gennemsnittet for samme uge i tidligere år, og køberne får her i øjeblikket 520 kroner i rabat per kvadratmeter.