Boligejere får mere plads ved at flytte over kommunegrænsen

Foto: Boligsiden

Du skal ikke længere end over kommunegrænsen, før du i nogle tilfælde kan fordoble størrelsen på huset – uden at betale ekstra. Se, hvor mange kvadratmeter du kan få ekstra ved at flytte ud over grænsen til både Aarhus og København kommuner.

De store forskelle i kvadratmeterpriserne på boligmarkedet får ikke bare betydning for, hvor dyr en bolig, man kan købe. Det kan også være afgørende for, om der er råd til et eller to ekstra børneværelser. Faktisk kan en flytning over kommunegrænsen give helt op til 121 kvadratmeter ekstra for de samme penge, viser beregninger fra Boligsiden.dk.

Har man en villa til tre millioner kroner i Aarhus, vil den i gennemsnit være på 129 kvadratmeter, men man kan få en villa på 250 kvadratmeter, hvis man køber en villa til samme beløb i nabokommunen Favrskov. Det er næsten en fordobling af boligarealet. Men selv en flytning fra Aarhus til Skanderborg Kommune kan give 57 ekstra kvadratmeter.

Flytter man ud over kommunegrænse fra Københavns Kommune, er der 45 kvadratmeter at hente, hvis man i stedet køber hus i Herlev. I praksis betyder det, at du kan skifte dit lille hus på 108 kvadratmeter ud med en større model på 152 kvadratmeter uden at skulle betale ekstra.

”Man behøver ikke altid flytte blikket så langt på boligmarkedet, før forholdene ændrer sig markant. Der er især meget at hente enten i pris eller kvadratmeter, hvis man bevæger sig lidt væk fra de store by, fra kysten eller fra de mest populære områder i en by eller kommune”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Så mange ekstra kvm. får du ved at flytte til nabokommunen fra København og Aarhus:

KøbenhavnVilla 4 mio. kr.AarhusVilla 3 mio. kr.
Herlev45Favrskov121
Hvidovre42Odder99
Rødovre39Syddjurs88
Tårnby38Skanderborg57
Find mere om