Børnevenlig beliggenhed booster husprisen

Foto: Boligsiden

Husene i de beskyttede og børnevenlige villakvarterer koster lige lidt ekstra, viser tal fra Boligsiden.dk. Den rigtige beliggenhed giver os tryghed i hverdagen.

Er der børn i familien, vil vi hellere bo i et lukket villakvarter end ud til en trafikeret vej. Og vores præferencer er måske endda de samme, selvom vi ikke har børn. Mange vil gerne væk fra støjkilder som veje og jernbaner, og det gør villakvarterene attraktive både for familier med børn og dem uden. Måske netop derfor scorer villaer, hvor ordet ”børnevenlig” indgår i boligbeskrivelsen højt på prisbarometret. På landsplan ligger udbudsprisen for de børnevenlige boliger 15 procent over gennemsnittet.

”Mange flytter i hus, når de får børn, og det børnevenlige spiller en stor rolle især for de familier. Mange vil gerne bo i et etplanshus i et kvarter, hvor der er stisystemer og sikre skoleveje, så børnene kan færdes trygt. Det giver ro i maven, når man ved, at ens barn ikke skal ud i trafikken i en tidlig alder, og de børnevenlige boliger og kvarterer er derfor i høj kurs”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Det ”børnevenlige” i boligbeskrivelserne går typisk på området: et børnevenligt kvarter eller område, der har sikre stisystemer og rolig beliggenhed.

Børnevenlige sommerhuse sælges med rabat

Når det handler om villapriserne, stiger de altså, hvis boligen beskrives som børnevenlig. Det omvendte gør sig gældende, når det drejer sig om sommerhuse. Her falder udbudsprisen med i gennemsnit seks procent, hvos sommerhuset – eller omgivelserne – beskrives som børnevenligt.

En undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk har vist, at sommerhusene i børnevenlige områder tæt på fx badeland, sommerland og andre børn i færrest tilfælde er den type hus, sommerhuskøberne vil gå efter, når alternativerne er andre typer sommerhuse som fx det traditionelle sommerhus, luksussommerhuset eller ødegården.

”Her skal man nok tage undersøgelsen med et gran salt. Det traditionelle sommerhus er jo også i høj grad børnevenligt. Det ligger tæt på stranden i klassiske sommerhusområder, hvor der ofte ikke er langt til nærmeste ishus”, siger Birgit Daetz.

Find mere om